DNB inngår samarbeid med kryptoanalyseselskap: –  Som bank er vi nødt til å følge med på utviklingen

DNB styrker etterlevelse på kryptovaluta med nytt samarbeid. 
Produktspesialist på digitale aktiva i DNB, Nikolai Gobel. | Foto: DNB / PR
Produktspesialist på digitale aktiva i DNB, Nikolai Gobel. | Foto: DNB / PR

DNB inngikk nylig et samarbeid med det ledene kryptoanalyseselskapet, Chainalysis, det skriver banken i en pressemelding. Ifølge pressemeldingen har Chainalysis avansert sporingsteknologi av kryptovaluta, slik at man kan redusere AML-risiko på kunder som eier digitale aktiva. Gjennom deres plattform vil DNB kunne utnytte kjedeanalysedata og -løsninger for anti-svindel og bekjempelse av hvitvasking. DNB påpeker at samarbeidet markerer et viktig og konkret steg i DNBs utforskning av risikostyring på kryptoområdet. 

– Som med alle nye teknologier som er relevante for vår virksomhet utforsker vi hvilke posisjoner vi kan ta i fremtiden, og hvordan det kan gjøres på en ansvarlig måte i tråd med regelverksutviklingen på området. Dette samarbeidet er et viktig steg innenfor krypto, men arbeidet er langt fra ferdig, konstaterer produktspesialist på digitale aktiva i DNB, Nikolai Gobel, i pressemeldingen.

Han mener denne teknologien åpner opp for flere spennende muligheter.

– Digitale aktiva og krypto spesielt er i en kontinuerlig utvikling, og i takt med at våre kunder finner nye typer aktiva å investere i så er vi som bank nødt til å følge med på utviklingen. Vi ser at mange av våre kunder i dag investerer i ulike kryptovaluta, og sporingsverktøy blir et naturlig tilskudd til våre virkemidler for å håndtere hvitvaskingsrisiko, uttaler Gobel i pressemeldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også