SEC ville stoppe handel hos Coinbase

Finanstilsynet i USA ville stoppe all kryptohandel hos kryptobørs, utenom Bitcoin.
SEC ville stoppe alt annet enn Bitcoin hos Coinbase. | Foto: Dado Ruvic
SEC ville stoppe alt annet enn Bitcoin hos Coinbase. | Foto: Dado Ruvic

Før søksmålet mellom Securities and Exchange Commission (SEC, Finanstilsynet i USA) og Coinbase, skal SEC ha bedt cryptobørsen om å stoppe all handel av crypto, utenom for Bitcoin, skriver Financial Times.

I juni gikk SEC til søksmål mot Coinbase på bakgrunn av at Coinbase opererte som en uregistrert kryptobørs, og for handel med uregistrerte verdipapirer.

I SECs klage står det følgende: «Coinbase har siden 2019 tjent milliarder av dollar på å ulovlig legge til rette for kjøp og salg av kryptoaktiva verdipapirer. SEC hevder at Coinbase fletter sammen de tradisjonelle tjenestene til en børs, megler og clearingbyrå, uten å ha registrert noen av disse funksjonene hos kommisjonen».

Coinbase valgte å ikke følge ordre fra SEC om å fjerne 13 andre små-handlet kryptoverdier, noe som da endte i et søksmål.

– De kom tilbake til oss og sa «vi tror alle kryptoverdiene dere har andre enn Bitcoin er verdipapirer». Da spurte vi hvordan de kom til den konklusjonen, for det er ikke sånn vi ser loven. Og da svarte SEC med at de ikke kom til å forklare det for oss, men at vi måtte stoppe handelen av alle kryptoer andre enn Bitcoin, sier administrerende direktør for Coinbase, Brian Armstrong til Financial Times.

Og derfor ville Coinbase heller ta imot et søksmål.

– Vi hadde ikke mye valg på det tidspunktet. Å stoppe handel av alt annet enn Bitcoin, som forresten ikke er det loven sier, ville betydd slutten på cryptoindustiren i USA. Det gjorde det til et enkelt valg: la oss gå til retten å finne ut av det, sier Armstrong.

I USA har ikke Finanstilsynet det overordnede ansvaret for kryptoverdier. Debatten går på om kryptoverdier er det samme som verdipapirer, så søksmålet vil kunne gi presedens for fremtidig handel av krypto. Financial Times skriver videre at det er mange selskaper i USA som vil slite, om man bestemmer seg for at krypto skal legges inn i reguleringen av verdipapirer.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også