Fikk fast jobb som personmarked-sjef samme dag som nyheten sprakk

Ny personmarked-sjef i Danske bank forstår beslutningen om å selge.
Marthine Bodd Five ble fast ansatt som leder for privatmarkedet i Danske bank samme dag som nyheten sprakk om at banken selger seg ut av det norske privatmarkedet.
Marthine Bodd Five ble fast ansatt som leder for privatmarkedet i Danske bank samme dag som nyheten sprakk om at banken selger seg ut av det norske privatmarkedet.

Marthine Bodd Five har jobbet i Danske bank i nesten 14 år. Onsdag ble hun fast ansatt som leder for bankens personmarked i Norge, etter å ha vært konstituert i stillingen siden mars. Samme dag sprakk nyheten om at banken selger seg ut av personmarkedet i Norge. 

Danske bank har en utlånsportefølje i det norske privatmarkedet på ca. 200 milliarder kroner. 

Bodd Five sier til E24 at hun kjente det i både magen og hjertet da beskjeden kom onsdag, selv om hun var kjent med avgjørelsen fra før. 

– Jeg er enig i og forstår beslutningen og rasjonalet bak. Når det blir sånn at vi ikke kan investere noe mer i det fremtidige personmarkedet i Norge, er det riktig at vi ser etter en kjøper som har de ambisjonene vi kunne tenkt oss og hatt, sier hun til E24.

Konkurrentene står i kø

Onsdag ble det kjent at danske bank trekker seg ut av privatmarkedet i Norge. Beslutningen kommer blant annet etter press fra store aksjonærer på å bedre lønnsomheten nå da banken har lagt hvitvaskingssaken i Baltikum og rettssaken mot tidligere administrerende direktør Thomas Borgen bak seg.

Etter at det ble kjent at Danske bank vil ut av det norske personmarkedet, har flere banker meldt seg på i kampen om bankens ansatte og kunder. Flere av Danske banks private banking-kunder skal ha blitt kontaktet av bankens konkurrenter allerede onsdag, mens DNB var tidlig ute med annonser rettet mot Danske bank-kunder i digitale medier. BN-bank har varslet at de gjerne overtar Danske bank-ansatte i Trondheim som er usikre på fremtiden

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også