Analytiker tror Danske Bank har en kjøper klar

Og han peker på Handelsbanken som favoritt.
Jan Erik Gjerland, analytiker i ABG Sundal Collier. | Foto: ABG Sundal Collier
Jan Erik Gjerland, analytiker i ABG Sundal Collier. | Foto: ABG Sundal Collier

Onsdag morgen kom nyheten om at Danske Bank ønsker å selge sin privatmarkedsportefølje. Danske Bank sa til FinansWatch at neste oppdatering er allerede ved kvartalsrapporten for andre kvartal, som kommer 21. juli.

Analytiker hos ABG Sundal Collier, Jan Erik Gjerland, sier til Børsen at han ikke tror Danske Bank ville annonsert dette nå, med mindre banken allerede har en kjøper tilgjengelig, som han tror banken har kommet et stykke med.

Gjerland tror Handelsbanken da ligger godt an.

– Jeg tror Handelsbankens strategi i Norge enten er å trappe opp eller ut av markedet helt, sier Gjerland til den danske avisen.

Handelsbanken sa til FinansWatch onsdag at de ikke vil kommentere strukturelle grep i media.

– Handelsbanken har en sterk kapitalsituasjon og høye vekstambisjoner i Norge, men spørsmål knyttet til mulige strukturelle grep som dette, takker vi vennlig nei til å kommentere, sa markeds- og kommunikasjonsdirektør Lars N. Sæthre i en epost til FinansWatch.

Men til Børsen ville ikke Handelsbanken utelukke noe.

– Vi er høyt kapitalisert og har høye ambisjoner i alle våre hjemmemarkeder. Å velge ut potensielle interessante muligheter er en del av vårt pågående arbeid med å utvikle banken, men det er aldri noe vi kommenterer i media, sa Handelsbanken.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også