Ny amerikansk bank «vurderer mulighetene» etter kundeflukt

Den amerikanske regionbanken First Republic så aksjekursen sin falle 22,1 prosent etter at kvartalsrapporten viste kundeflukt på innskuddssiden. Nå kan hver fjerde ansatt miste jobben.
Regionbanken First Republic er i trøbbel etter å ha vært utsatt for et «bank run». | Foto: Mike Segar/Reuters/Ritzau Scanpix
Regionbanken First Republic er i trøbbel etter å ha vært utsatt for et «bank run». | Foto: Mike Segar/Reuters/Ritzau Scanpix

Den regionale amerikanske banken First Republic falt 22,1 prosent i mandagens etterhandel, da bankinstitusjonen avdekket et overraskende stort fall i innskudd i første kvartal, mens selskapet samtidig nå «undersøker» sine strategiske muligheter, skriver finanswatch.dk.

«Banken ser etter strategiske muligheter for å akselerere fremdriften og styrke kapitalposisjonen», heter det fra banken.

First Republic Bank vil samtidig i andre kvartal si opp mellom 20 og 25 prosent av de ansatte for å redusere kostnadene.

Etter kollapsen i Silicon Valley Bank har en rekke mindre regionale banker opplevd press fra kundene, som har tatt ut innskuddene sine og plassert dem i enten pengemarkedet eller i større banker, som anses for å være mer solide og dermed sikrere.

First Republic har på den bakgrunn i første kvartal sett et fall i bankinnskuddene på 41 % til 104,47 mrd. dollar i forhold til nivået ved utgangen av 2022.

Det er samtidig et markant større fall enn de forventede 136,67 mrd. dollar ifølge Bloomberg News.

På den annen side steg bankens egne likvider til 13,16 milliarder dollar fra 4,28 milliarder i det foregående kvartalet, og bankens obligasjonsportefølje steg i verdi med 11 prosent til 31,39 milliarder dollar mot spådde 28,21 milliarder. 

Utlån gikk samtidig opp med nesten 4 prosent til 173,31 mrd. dollar sammenlignet med konsensus på 168,31 mrd. dollar.

I første kvartal falt den totale omsetningen med 14 prosent til 1,20 milliarder dollar mot spådde 1,12 mrd. dollar, deriblant falt netto renteinntektene med 19 prosent til 923 mill. dollar.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også