Bull Daae: Derfor ble hun opprørt over å få blomster på døra

Elisabeth Bull Daae har fortklart seg i retten som en del av saken mot Norges bank. 
Elisabeth Bull Daae er fortsatt ansatt i Oljefondet, men kjemper for å få tilbake jobben som leder for Trading Analytics. | Foto: Ida Oftebro
Elisabeth Bull Daae er fortsatt ansatt i Oljefondet, men kjemper for å få tilbake jobben som leder for Trading Analytics. | Foto: Ida Oftebro

Rettssaken mellom Norges bank og Elisabeth Bull Daae har allerede vart i halvannen uke. Denne mandagen var det saksøkers tur til å forklare seg i retten. 

Bull Daae mener at hun er utsatt for gjengjeldelse og diskriminering etter å ha varslet om kritikkverdige forhold på jobben. Arbeidsgiver har svart med å legge frem en 16 år gammel arbeidskonflikt for å vise at Bull Daae er vanskelig å gjøre til lags, selv om arbeidsgiver har strukket seg svært langt. 

En episode som allerede har fått stor oppmerksomhet i media, er en episode der Bull Daae skal ha kastet en blomsterbukett etter en HR-direktør i Norges bank da denne kom på hjemmebesøk hos henne i 2007. 

Avviser blomsterkasting

Bull Daae avviser at hun skal ha kastet blomster, men forteller at HR-direktøren skal ha kommet med blomster, men også med en endringsoppsigelse og et ønske om å diskutere situasjonen. Bull Daae skal ikke ha ønsket å ta denne samtalen foran familie og naboer. 

Bull Daae forteller at naboen, som jobber i Ikea, var vitne til hendelsen. 

– Hun lurte fælt på hva slags HR vi hadde i Oljefondet. Det var hun som fikk blomstene til slutt, fortalte Daae ifølge Dagens næringsliv.

Bull Daaes forklaring fortsetter tirsdag. Hun krever å få tilbake jobben som leder for Trading Analytics i Oljefondet, og erstatning for forskjellsbehandling basert på kjønn. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også