Antall konkurser fortsetter å øke

– Ekstreme strømpriser, økte skattebyrder og rentekostnader til staten i etterkant av Covid-19, har ført mange bedrifter i knestående, sier Rune Aale-Hansen i Regnskap Norge.
KREVENDE: – Bedriftenes situasjon er svært krevende, sier Rune Aale-Hansen, adm.dir. i Regnskap Norge. | Foto: Regnskap Norge
KREVENDE: – Bedriftenes situasjon er svært krevende, sier Rune Aale-Hansen, adm.dir. i Regnskap Norge. | Foto: Regnskap Norge

I desember måtte 256 selskaper stenge dørene. Det er 17 prosent flere enn samme måned året før, viser tall som Creditsafe har lagt frem i dag. 

– Bedriftenes situasjon er svært krevende. Ekstreme strømpriser, økte skattebyrder og rentekostnader til staten i etterkant av Covid-19, har ført mange i knestående, sier Rune Aale-Hansen, adm.dir. i Regnskap Norge, i en pressemelding. 

2 972 selskaper gikk konkurs i 2022. Det tilsvarer en økning på 14 prosent fra 2021. Konkurstallene viser at særlig servering og handel er hardt rammet. 

Aale-Hansen understreker at økningen i antallet konkurser ikke alene skyldes strømprisene, men må ses i sammenheng med regjerningens skatteskjerpelser og rentekrav. Regnskap Norge frykter at dette vil sette små og mellomstore bedrifter i fare for nedleggelser og bortfall av arbeidsplasser, og støtter regjeringens ambisjon om å redusere administrative byrder for næringslivet med 11 milliarder kroner. 

– Mer enn noensinne er det viktig å redusere administrative byrder og ikke påføre næringslivet nye kostnader. Økningen i konkurser viser hvor viktig det er å legge til rette for verdiskaping, vekst og arbeidsplasser over hele landet, sier Rune-Aale-Hansen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også