Igjen er det budøkning fra Nordax på Bank Norwegian

Den svenske forbrukslånsbanken Nordax har nå kommet med et nytt og endelig bud på Bank Norwegian.
Klara-Lise Aasen tiltrådte som interim-CEO i Bank Norwegian med umiddelbar virkning etter at Tine Wollebekk gikk til ny jobb. | Foto: Bank Norwegian
Klara-Lise Aasen tiltrådte som interim-CEO i Bank Norwegian med umiddelbar virkning etter at Tine Wollebekk gikk til ny jobb. | Foto: Bank Norwegian

– Dette er vårt beste og siste tilbud, opplyser Nordax i en pressemelding.

Den svenske forbrukslånsbanken Nordax kom i begynnelsen av mars med et bud på å kjøpe samtlige aksjer i Bank Norwegian for 17,8 milliarder kronerBuden ble avvist av aksjonærene og styret i Bank Norwegian med begrunnelse i at det var for lavt. Deretter ble budet høynet til 100 kroner per aksje som verdsetter banken til 18,7 milliarder kroner og styret i Bank Norwegian valgte å gå videre med prosessen.

Nå har Nordax kommet med et bud på 105 kroner per aksje. Det første budet lå på 95 kroner per aksje, som deretter ble økt til 100 kroner per aksje.

Det nye budet øker verdsettelsen av Bank Norwegian til 19,61 milliarder kroner.

Det er i forbindelse med at Nordax har avsluttet sine due diligence-undersøkelser at styret i Bank Norwegian har mottatt et revidert og høyere bud på 105 kroner per aksje. Det kommer frem i en børsmelding onsdag.

– Basert på en samlet vurdering er Nordax informert om at styret er forberedt på å anbefale det reviderte tilbudet, står det i meldingen.

Det legges samtidig til at styret forbeholder seg retten til å trekke tilbake, eller endre, anbefalingen dersom de mottar et bedre bindende tilbud.

Administrerende direktør Jacob Lundblad i Nordax Bank trekker frem at budet støttes av Nordic Capital og Sampo. De vil motta Nordax-aksjer som betaling for sine nåværende aksjer, men det betinger at Nordax siste bud på Bank Norwegian går gjennom.

– Dette er en god mulighet for investorer til å realisere sin investering, uttaler han i pressemeldingen.

– Med den foreslåtte transaksjonen har vi en mulighet til å bli den ledende nisjebanken i Nord-Europa, legger Lundblad til.

Klara-Lise Aasen tar roret i Bank Norwegian 

Bank Norwegian må finne ny toppsjef som kan bidra til internasjonal vekst

Tine Wollebekk blir toppsjef i svenske Avida Finans

Konsernsjef Tine Wollebekk slutter i Bank Norwegian

CFO-er blir ofte interim-direktører – likevel ble Klara-Lise Aasen overrasket av å bli spurt 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også