Tine Wollebekk blir toppsjef i svenske Avida Finans

Kun minutter etter at Norwegian Finans Holding meldte at Wollebekk forlater sin stilling i Bank Norwegian kom meldingen om ny jobb fra Sverige.
Tine G. WOllebekk blir ny adm. dir. i svenske Avida Finans.
Tine G. WOllebekk blir ny adm. dir. i svenske Avida Finans.

Tine G. Wollebekk blir ny administrerende direktør i Avida Finans. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Iføgle meldingen ventes det at Wollebekk skal tiltre i stillingen ved årsskiftet. Hun vil da erstatte Pehr Olofsson, som har vært midlertidig leder av selskapet. Han går tilbake til sin rolle som finansdirektør.

– Avidas styre er glade for å ønske Tine Gottlob Wollebekk velkommen. Vi ser alle frem mot å jobbe med en meget erfaren administrerende direktør som Tine og tror hun vil bli et utmerket tilskudd til teamet, sier Varun Khanna, styreleder i Avida Finans.

Tidligere administrerende direktør i selskapet, Tord Topsholm, gikk av med umiddelbar virkning 3. mars i år.

Avida Finans er et mye mindre foretak enn Bank Norwegian. Hovedsetet er i Sverige, men de har også konsesjon for bankvirksomhet og finansielle tjenester i Norge og Finland. Avida Finans har vært i drift siden 1983 og leverer finansielle tjenester til både bedriftsmarkedet og personmarkedet. I personmarkedet leverer de forbruksfinansiering slik Bank Norwegian gjør. I bedriftsmarkedet tilbyr de også factoring, fakturakjøp og lignende tjenester.

Ved utgangen av første kvartal hadde Avida Finans et utlån på 10,35 milliarder svenske kroner, en utlånsvekst på åtte prosent og et driftsresultat på syv millioner svenske kroner.

Mandag morgen ble det kjent at Wollebekk slutter i Bank Norwegian, etter å ha ledet selskapet gjennom fire år med vekst.  Bank Norwegian er i øyeblikket inne i en internfusjonsprosess for å avvikle holdingselskapet bank banken, Norwegian Finans Holding. Samtidig er det blitt klart i løpet av året at styret bak Bank Norwegian er veldig åpne for å selge banken.

Etter to forsøk fra det svenske konsernet Nordax har det imidlertid ikke blitt noe salg.

Konsernsjef Tine Wollebekk slutter i Bank Norwegian

Bank Norwegian-aksjonærer ikke imponert over nytt bud

Internt opprykk til sjeføkonom-stilling i Swedbank Norge 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også