Nordax Bank vil kjøpe Bank Norwegian for 17,8 milliarder

Den svenske nisjebanken har hatt flere hemmelige fremstøt mot styret i Norwegian Finans Holding, men går nå offentlig ut med at de har en ambisjon om å kjøpe alle aksjene.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Nordax Bank AB opplyser i en børsmelding torsdag at selskapet har intensjon om å by 17,8 milliarder kroner for alle aksjene i Norwegian Finans Holding (NFH).

Budet utgjør 95 kroner per aksje, og representerer en premie på 16,5 prosent over sluttkursen til Norwegian Finans Holding onsdag.

«Tilbudet vil være betinget av en akseptgrad på minst 50,1 prosent av Bank Norwegians utestående aksjer (inkludert 22,7 prosent i Tingsinnskuddsaksjer). Selv om Nordax har som mål å kjøpe opp hele selskapet, ser Nordax også en vesentlig fordel ved å bli en majoritetsaksjeeier», skriver Nordax i børsmeldingen.

Nordax har Nordic Capital og Sampo i ryggen, og ifølge børsmeldingen eier Nordic Capital Fund IX3 og Sampo Oyj 16,4 prosent og 6,3 prosent av aksjene i Norwegian Finans Holding.

De har nå inngått avtaler om å overdra aksjene til Nordax i bytte mot Nordax-aksjer.

Flere hemmelige fremstøt

Nordax sier de tidligere har fremmet flere forslag til styret i NFH, men at det siste tilbudet som er kunngjort inneholder en forbedret pris og betydelig færre vilkår.

– Vi er dypt imponert over den betydelige prestasjonen bankledelsen og de ansatte har hatt i utviklingen av selskapet til sin nåværende posisjon som ledende i det nordiske forbruksfinansieringsmarkedet, sier Jacob Lundblad, administrerende direktør i Nordax Bank AB i børsmeldingen.

Dersom budet går gjennom vil det ifølge Nordax føre til at de kombinert vil ha totale utlån på 64 milliarder svenske kroner, dobbelt så mye som sin nærmeste konkurrent.

– Vår interesse for Bank Norwegian er drevet av vår overbevisning om at transaksjonen vil føre til langsiktig bærekraftig vekst for den kombinerte banken, støttet av våre støttende eiere, sier han.

ABG Sundal Collier, DNB Markets, Goldman Sachs International og Melesio er finansielle rådgivere for Nordax i denne prosessen.

Nordax Bank er en nisjebank i Nord-Europa som er eid av Nordic Capital og Sampo. Banken har 255.000 privatkunder i Sverige, Norge, Finland, Danmark og Tyskland.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også