Nordax med nytt bud på Bank Norwegian – får gjøre due dilligence

Svenske Nordax har sittet hjemme med kalkulatoren i to måneder og har kommet frem til at de vil jekke opp prisen på Bank Norwegian med nesten to milliarder kroner.
Tine Wollebæk, adm. dir. i Bank Norwegian. | Foto: PR/Bank Norwegian
Tine Wollebæk, adm. dir. i Bank Norwegian. | Foto: PR/Bank Norwegian

Den svenske forbrukslånsbanken Nordax har varslet en intensjon om et nytt frivillig bud på alle aksjene i Norwegian Finans Holding (NFH), selskapet som eier Bank Norwegian.

Budet er på 100 kroner per aksje, som gir aksjonærene en premie på 30,6 prosent over aksjekursen 4. mars, datoen for Nordax' opprinnelige bud på Bank Norwegian. Det er også en premie på 49,8 prosent over gjennomsnittlig aksjekurs de siste seks månedene frem mot 4. mars.

Det reviderte budet priser Bank Norwegian til 18,7 milliarder kroner og er en økning på 1,87 milliarder.

Man må også ta med at NFH i mellomtiden har utbetalt utbytte på fem kroner per aksje, så den reelle prisøkningen er 10 kroner per aksje, skriver NFH i sin børsmelding.

Før Nordax eventuelt legger inn et formelt bud og åpner et akseptvindu mot aksjonærene til NFH skal de gjøre en revisjon av Bank Norwegian, en såkalt due dilligence. Ved forrige bud åpnet ikke NFHs styre for å gi Nordax tilgang til dette, men det har de gitt dem nå.

Det nye budet vil ha en akseptgrense på minimum 90 prosent, skriver Nordax, men de forbeholder seg også retten til å senke denne til 2/3 av aksjene i NFH.

Styret i NFH har ennå ikke gitt noen anbefaling til aksjonærene, men understreker i sin børsmelding at tilgangen de har gitt til å gjennomføre en due dilligence-prosess ikke er en indikasjon på hva de vil anbefale.

Bank Norwegian-styret anbefaler ikke Nordax-budet

Flere meglerhus tror på høyere pris for Bank Norwegian 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også