Bank Norwegian-styret anbefaler ikke Nordax-budet

Det initielle budet på 17,8 milliarder kroner, som bare få timer etter det ble fremlagt lå under markedsverdi, er ikke godt nok for bankens styre.
Tine Wollebekk, adm. dir. i Bank Norwegian. | Foto: Vidar Ruud / NTB
Tine Wollebekk, adm. dir. i Bank Norwegian. | Foto: Vidar Ruud / NTB

Forrige uke la svenske Nordax frem en intensjon om å by 17,8 milliarder kroner for Bank Norwegian, et tilbud som på det tidspunktet innebar en premie til aksjonærene på 16,5 prosent.

Nyheten, som ble lagt ut mens børsen var stengt, fikk aksjekursen til Norwegian Finans Holding (NOFI) til å skyte i været med 20 prosent da børsen åpnet. Og dermed var budet under selskapets markedsverdi. Kursen har siden holdt seg over tilbudsnivået.

I dag sendte styret i NOFI ut sin anbefaling til aksjonærene. Og den er et tydelig nei til Nordax' tilbud.

«Gitt selskapets lønnsomhet som er best i klassen, sterk kapitalisering og egne vekstutsikter, mener styret at den indikerte tilbudsprisen betydelig undervurderer selskapet og dets prospekt», skriver styret i børsmeldingen.

Styret viser også til at Nordax fremsatte et vilkår om at akseptnivået skulle være et simpelt flertall på 50,1 prosent. Dette mener styret ikke er ønskelig hverken fra et regulerings- eller virkomshetsstyringsperspektiv.

Nordax har noen av de samme eierne som Bank Norwegian, for eksempel finske Sampo og Nordic Capital. Dersom disse aksjonærene ønsker et salg til Nordax vil det allerede være en betydelig aksept blant aksjonærene.

Aksjonær om Nordax-budet: – Budet er latterlig 

Nordax: – Vi har lagt inn et veldig bra bud som gjenspeiler at vi blir den ledende banken 

Torstein Tvenge: Alle salg til utlandet forringer det norske kapitalmarkedet 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også