FinansWatch

Finnair-sjef trekker kandidatur til Danske Bank-styret

Det danske Finanstilsynet peker på «potensielle vanskeligheter»

Arkivbilde. Danske Banks hovedkontor i København. | Foto: Jens Dresling

Topi Manner, som er konsernsjef i Finnair, ble tidligere i år innstilt som styrmedlem i Danske Bank. Nå har Manner, som tidligere har vært leder for Private Banking i Nordea, trukket sitt kandidatur, skriver finanswatch.dk.

Etter hva Danske Bank skriver i en melding har det danske Finanstilsynet påpekt overfor banken at Manners kandidatur kan by på «potensielle vanskeligheter i henhold til gjeldende regler».

Vanskelighetene består i at Finnair er kunde hos Danske Bank og som så mange andre flyselskaper har de utfordrende tider nå.

Styreleder i Danske Bank, Karsten Dybvad, beklager at de ikke kan tilby Manner en plass i styret.

– Topi Manner er en av Skandinavias mest talentfulle ledere, med mye erfaring fra banksektoren. Hans nominering fikk sterk støtte fra styre og store aksjonærer i Danske Bank. Vi håper vi kan utnevne ham igjen på et senere tidspunkt, sier Dybvad i en pressemelding.

Manner kommenterer saken slik.

– Jeg gledet meg til å komme inn i styret i Danske Bank, som er en sterk og viktig finansinstitusjon, og jeg tror at jeg kunne bidratt til bankens videre suksess basert på min erfaring fra sektoren. I lys av Finanstilsynets indikasjoner tror jeg dog at det eneste riktige å gjøre et å trekke kandidaturet mitt tilbake, sier Manner i meldingen.

Gjensidige har satset på karrieredagen i mikroformat 

DNB kjører interne kodekurs for å øke teknologikompetansen blant ansatte

KLPs arbeidsmiljønettverk: – Vi har 40 prosjekter som jobber med å utvikle gode tiltak og lære av hverandre 

Mer fra FinansWatch

Sparebanken Vest vil vekse i bedriftsmarknaden

Banken meiner Vestlandet vil bli vinnaren i framtidas lågutsleppssamfunn og ser eit stort vekstpotensiale innafor viktige næringar som sjømat, fornybar, maritim, samt prosessindustrien.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch