FinansWatch

Cultura Bank har fått ny daglig leder

Den nye lederen har lang erfaring fra norske banker, inkludert en tidligere posisjon som administrerende direktør i Kommunalbanken.

Kristine Falkgård (53) er ny daglig leder i Cultura Bank. | Foto: Jo Straube

Kristine Falkgård (53) er ansatt som ny daglig leder for Cultura Bank. Hun skal erstatte Kjell Fredrik Løvold som skal trappe ned.

Falkgår var inntil våren 2020 administrerende direktør for Kommunalbanken og har siden det jobbet med å utvikle en programvareplattform for måling av bærekraft for den ideelle organisasjonen Terravera. Falkgård har også vært avdelingsleder i Norges Bank.

Utover dette har Falkgård hatt ulike styreverv og sittet som nestleder i European Association of Public Banks.

– Jeg er veldig glad over å ha fått denne muligheten. Det er en stor ære å overta roret i en bank som betyr så mye for mange mennesker, som ikke bare gir gode banktjenester, men så sterkt bidrar til å realisere bærekraftige samfunnstjenlige prosjekter og gi gode liv, sier Kristine Falkgård i en pressemelding.

Cultura Bank har en sterk etisk profil og har flere år på rad vunnet kåringen til Etisk bankguide i Norge. Da prosessen startet sa banken til FinansWatch at det var avgjørende for dem å finne en leder med et sterkt samfunnsengasjement.

– Vi er svært fornøyde med ansettelsen av Kristine Falkgård som daglig leder og gleder oss til å utvikle banken videre sammen med henne og i tråd med formålet om etisk bankvirksomhet. Kristine Falkgård har en solid bakgrunn med sin brede bankerfaring og genuine interesse for å utvikle mer bærekraft, i ordets rette tredelte betydning. Cultura Bank ble etablert for snart 25 år siden nettopp for å være et etisk alternativ. Cultura Bank har vært på topp i Etisk Bankguide siden oppstart, og er som den eneste bank i Norge medlem av det internasjonale nettverket Global Alliance for Banking on Values, sier styreleder Maria Bjune i pressemeldingen.

Avtroppende leder, Kjell Fredrik Løvold, har vært i banken i 13 år.

– Jeg har vært så heldig i noen år å få vie min arbeidsinnsats til en krevende, interessant og givende oppgave som daglig leder for Cultura Bank.Jeg har kunnet støtte meg til de ansattes, tillitsvalgtes, kunders og kapitaleieres store og engasjerte innsats. Alle disse menneskenes sterke engasjement springer ut av et ønske om å bidra til å integrere sosial og miljømessig bærekraft direkte i forretningsmessig sparebankvirksomhet. Det er virkelig spesielt og bemerkelsesverdig. Jeg gleder meg stort over å kunne ønske en så ressurssterk etterfølger som Kristine Falkgård velkommen. Jeg ser frem til fortsatt å kunne bidra til Cultura Banks utvikling som hennes medarbeider i rollen som spesialrådgiver, sier Kjell Fredrik Løvold.

Cultura bank leter etter ny toppsjef: – Det må være noen som er idealistisk

Cultura Bank tar førsteplassen i Etisk bankguide: – Banker sitter på en enormt stor makt

– Det blir spennende å kunne benytte kompetansen på en mer praktisk måte framover 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch