Gjensidige har satset på karrieredagen i mikroformat

Under den pågående pandemien har Gjensidige Forsikring henvendt seg til studenter med «walk & talk». Programmet med 100 studenter ble revet bort på to dager.
Siri Conradi, direktør for HR Operations og rekruttering Gjensidige Forsikring. | Foto: Gjensidige Forsikring
Siri Conradi, direktør for HR Operations og rekruttering Gjensidige Forsikring. | Foto: Gjensidige Forsikring

FinansWatch har tidligere skrevet hvordan covid-19 har fått konsekvenser for selskapenes internship-ordning, som er blant de mest brukte kanalene til å å sikre seg fremtidig arbeidskraft og synliggjøre eget merkenavn.

En rekke selskaper har under pandemien avlyst sine program eller gjor de digitale, noe som også har skjedd med karrieredagene. Finansavisen skriver at løsningen for Gjensidige er et konsept som de har døpt «walk & talk», hvor én student og én Gjensidige-ansatte møtes for å gå en tur.

– Mulighetene for dialog ble plutselig veldig mye mindre, så da fant vi ut at vi ville finne på noe nytt, sier Siri Conradi, direktør for HR Operations og rekruttering i Gjensidige, til Finansavisen.

Gjensidige har et tett samarbeid med Handelshøyskolen BI, og det var disse studentene Gjensidige i utgangspunktet henvendte seg mot. Tanken er å koble personer som har samme fagfelt og som bor i samme geografiske området.

På den måten sier Conradi det blir en mikro-karrieredag, hvor studenten får innblikk i arbeidslivet, samt innsikt i hvilke muligheter som eksisterer.

 – Vi satte i utgangspunktet en maksgrense på 100 studenter, og plassene ble revet bort på to dager, og nå er det venteliste for å bli med.

Storebrand ansatte 80 nye medarbeidere i fjor: Veksten fortsetter 

Finansbransjen med kraftig kutt i internship-programmer 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også