Finansbransjen med kraftig kutt i internship-programmer

Storebrand, DNB og Deloitte melder om at programmene blir kortere, færre eller mer digitale. KPMG har som følge av for mye usikkerhet stoppet sitt program.
HR-direktør Tove Selnes i Storebrand. | Foto: Storebrand
HR-direktør Tove Selnes i Storebrand. | Foto: Storebrand

– På grunn av koronasituasjonen vurderte vi å avlyse sommerens program, men landet på at vi synes det er så viktig å tilby disse spennende sommerjobbene, at vi snudde oss raskt og la opp et digitalt løp, sier Tove Selnes, HR-direktør i Storebrand.

Det melder Finansavisen, som skriver at flere populære selskaper innen bank og finans justerer sine internship-programmer som følge av koronasituasjonen.

Enkelte kuttes i lengde, mens andre blir digitale eller antall stillinger blir redusert.

Storebrand skal i sommer ha 15 studenter, og fikk til disse stillingene inn 390 søknader.

Hos PwC kommer det ni studenter til internship som planlagt, mens Deloitte skal 21 studenter på internship.

Vanskelig å få plass

– Det er ofte vanskeligere å få plass på et internship-program enn å få fast stilling, sier Bjørn Vihovde, partner og nordisk HR-direktør i konsulent- og revisjonsselskapet EY, til Finansavisen.

DNB er en av Norges mest populære arbeidsgivere, i hvert fall hvis man skal tro Universum-rankingen. I år har selskapet færre internship-stillinger. 

– Vi har signert kontrakt med ti summerinterns i DNB Markets. Disse begynner som avtalt i juni 2020 og jobber gjennom sommeren, sier Karoline Nauste, rekrutteringssjef i DNB.

DNB hadde opprinnelig planer om 20 stillinger på andre områder, men valgte å stoppe prosessen da FHI i mars kom med nye retningslinjer.

– De som var aktuelle for plassene fikk tilbud om å videreføre søknaden til vikarstillinger. Vi ble møtt med stor forståelse og er veldig glade for at mange har valgt å takke ja til en vikarstilling, sier hun ifølge avisen.

KPMG på sin side valgte å stoppe sommerprogrammet som følge av for mye usikkerhet til å lage et alternativt opplegg.

– Den opprinnelige internship-perioden på syv uker har blitt redusert til fem uker, og det har vi møtt stor forståelse for. Det viktigste er at alle som opprinnelig ble tilbudt internship før coronasituasjonen, begynner som planlagt.

 

 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også