Frode Berg forlater finansbransjen for toppjobb i it-selskap

Berg har hatt en lang karriere i norske og nordiske kredittopplysningsselskaper. Nå skal han selge risikostøtte til fintech-selskaper.
Frode Berg forlater jobben som Norden-sjef for Experian for å bli EMEA-sjef for Provenir. | Foto: Pressebilde
Frode Berg forlater jobben som Norden-sjef for Experian for å bli EMEA-sjef for Provenir. | Foto: Pressebilde

Frode Berg er ansatt som Europa-sjef i Provenir, et it-selskap som lager skybaserte risikostøttesystemer for fintech- og finansselskaper.

Provenirs beslutningsstøttesystemer hjelper blant annet Klarna, Avida Finans, Hitachi Capital og White Oak med sine kredittbeslutninger.

I en pressemelding sier Berg:

– Jeg gleder meg til å begynne i Provenir i denne spennende fasen av deres utvikling. Hele bransjen opplever en stor grad av disrupsjon nå og Provenir tilbyr unike beslutningsdata og analyseløsninger som støtter den hurtige digitaliseringen av bransjen. Jeg har lenge beundret deres imponerende resultater med å løse komplekse utfordringer for både fintech-selskaper og etablerte finansselskaper.

Berg kommer fra jobben som Norden-sjef for Experian. Før det var han Norges-sjef i samme selskap. Før Experian holdt han flere ledende stillinger i Bisnode.

Hans bakgrunn er diplommarkedsfører fra BI og City University i London pluss et ledelsesprogram ved Harvard Business School.

DNBs ledergruppe delte på 84 millioner kroner i 2020

Cultura Bank har fått ny daglig leder

– I ny jobb får jeg lov til å sette strategien og gjennomføre den 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også