Tillitsvalgt i SpareBank1 Nord-Norge er skuffet og overrasket over at kontornettet blir halvert

Hovedtillitsvalgt Vivi-Ann Pedersen sier de tillitsvalgte ikke aksepterer oppsigelser som følge av kontornedleggelsene og at all nedbemanning skal skje på frivillig grunnlag ved bruk av sluttpakkene.
Vivi-Ann Pedersen er hovedtillitsvalgt i SpareBank1 Nord-Norge. | Foto: SpareBank1 Nord-Norge
Vivi-Ann Pedersen er hovedtillitsvalgt i SpareBank1 Nord-Norge. | Foto: SpareBank1 Nord-Norge

Torsdag kom nyheten om at 35 ansatte i SpareBank1 Nord-Norge blir direkte berørt når banken legger ned 16 kontorer ved årsskiftet.

– Jeg er overrasket og skuffet over at så mange kontor blir lagt ned at vi ender opp med å halvere kontornettet. Etter denne runden har vi kun 15 kontorer igjen som vil få nytt og utvidet innhold, sier hovedtillitsvalgt Vivi-Ann Pedersen i SpareBank1 Nord-Norge til Finansfokus.

Banken får en årlig besparelse på rundt 40 millioner kroner ved å legge ned 16 bankkontorer. Begrunnelsen for å stenge de 16 kontorene er endret kundeadferd, tøff priskonkurranse og forventet demografisk utvikling. 

Her kan du lese hvilke kontorer som blir stengt og hvilke som består.

Konsernsjef Liv B. Ulriksen understreker at banken fortsatt skal ha femten kontorer som skal fungere som finanssenter.

– Vi har fortsatt langt flere kontorer i landsdelen enn våre største konkurrenter til sammen. Vi skal fortsatt ha mange rådgivere som sitter fysisk på kontorer. Vi skal bygge opp kompetanse og tilby hele vår produktbredde ved hvert kontor, uttalte hun til FinansWatch.

Satt av penger til 50 nye sluttpakker

Banken har iverksatt et lønnsomhetsprogram hvor det skal spares 200 millioner kroner innen utgangen av neste år, og ifølge Ulriksen er nedleggelsen av disse 16 kontorene et «lite ledd i den sammenhengen».

Aksepterer ikke oppsigelser

Finansfokus skriver at lønnsomhetsprosjektet konkluderte med at det var nødvendig å redusere bemanningen. 51 ansatte fikk innvilget sluttpakke i første runde, og nå er det satt av penger til ytterligere 50 sluttpakker. Ifølge Finansfokus får ansatte med høyest alder og lengst ansiennitet inntil 19 måneders lønn i sluttpakke.

– Vi er tydelige på at vi ikke aksepterer oppsigelser som følge av kontornedleggelsene og at all nedbemanning skal skje på frivillig grunnlag ved bruk av sluttpakkene, uttaler Pedersen til Finansfokus.

– Vi forventer at alle ansatte som ønsker det, får beholde jobben sin tilknyttet sitt finanssenter og at det legges til rette for nødvendig fleksibilitet blant annet ved bruk av fjernarbeid og hjemmekontor, legger hun til.

– Frivillige nedbemanningsprosesser

Konsernsjef Liv B. Ulriksen understreket til FinansWatch torsdag at banken har en god tradisjon med å ivareta ansatte på en tilfredsstillende måte.

– Nå skal vi starte med et nedbemanningsprogram hvor det blir frivillige nedbemanningsprosesser blant våre ansatte. Det betyr at flere enn dem som er direkte berørt kan søke på sluttpakkene, sa Ulriksen til FinansWatch.

– Vi har satt en frist og da vil vi vite hvem som ønsker å fratre. Det er ikke sikkert, men det er ganske sannsynlig at de 35 som er direkte berørt vil takke ja til sluttpakker, la hun til.

Vil at koronaerfaringene skal bli brukt

Hovedtillitsvalgt Pedersen sier til Finansfokus at bankens ansatte i koronaperioden har fått god erfaring med å betjene kundene fra hjemmekontor og via digitale løsninger.

– Det er viktig at vi bruker de gode erfaringene vi har gjort med fjernarbeid, slik at våre dyktige rådgivere fortsatt kan betjene bankens kunder også i lokalmiljøet, sier hun til Finansfokus.

Konsernsjef Liv B. Ulriksen: – Alle kontorene vi legger ned har hatt veldig lite kundetrafikk

35 ansatte blir direkte berørt av konsolidering i Sparebank 1 Nord-Norge

Legger ned Svalbards eneste bankkontor 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også