FinansWatch

35 ansatte blir direkte berørt av konsolidering i Sparebank 1 Nord-Norge

Konsernsjef Liv Bortne Ulriksen sier at det arbeides med å finne løsninger for de berørte medarbeiderne. – Vi har tradisjon for å finne gode løsninger i situasjoner som dette. Vi tilbyr våre ansatte gode sluttpakker, og jeg føler meg trygg på at vi skal finne løsninger for alle, uttaler hun i en pressemelding fra banken.

Konsernsjef Liv Bortne Ulriksen i SpareBank 1 Nord-Norge.

Torsdag kom nyheten om at SpareBank1 Nord-Norge legger ned 16 kontorer.

Kostnadsfokus har, ifølge konsernsjefen, spilt en viktig rolle. Banken forventer en årlig besparelse på rundt 40 millioner kroner ved å legge ned 16 kontorer.

– Selv om det kan være vanskelig å forstå at man må spare penger når man samtidig leverer store overskudd, så er og blir kostnadsfokuset svært viktig, uttaler hun i pressemeldingen fra banken.

Ulriksen erkjenner i meldingen at flere av de berørte kontorene ligger på mindre steder, der tjenestetilbudet over tid har blitt redusert, men legger til at banken fortsatt skal ha fysiske banklokaler over hele landsdelen.

– Selv om reiseveien nå blir litt lengre for noen.

I meldingen fra banken understreker konsernsjefen at banken opplever sterk konkurranse både på priser og om kundene.

– Konkurransen er knallhard, og vi ser stadig nye konkurrenter. Mange av disse er lettbente internettbanker med en helt annen kostnadsbase enn oss, uttaler Ulriksen og fortsetter:

– Vår forretningsmodell er fortsatt å være både digitalt og fysisk til stede, og vi har sterk tro på at lokal kunnskap og inngående kjennskap til både nordnorsk næringsliv og menneskene her fortsatt er viktig.

SpareBank 1 Nord-Norge stenger 16 av 31 bankkontorer - får en årlig besparelse på 40 millioner kroner 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch