Nye retningslinjer for risikohåndtering av hvitvasking

EUs banktilsyn har utsted nye retningslinjer for «de-risking» av hvitvasking og terrorfinansiering. Det norske Finanstilsynet vil legge retningslinjene til grunn for egen praksis.
Direktør for Finanstilsynet Per Mathis Kongsrud. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Direktør for Finanstilsynet Per Mathis Kongsrud. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Det europeiske banktilsynet EBA har fastslått nye retningslinjer for «de-risking» av hvitvasking og terrorfinansiering, inludert nye retningslinjer for hvordan hvitvaskingsfare skal håndteres av finansinstitusjoner som har ideelle organisasjoner som kunder. 

«Retningslinjene gir rettleiing om korleis risikoen for kvitvasking og terrorfinansiering skal handterast utan at dette hindrar tilgangen til grunnleggande finansielle tenester, og om korleis føretaka skal handtere risikoen knytte til ideelle organisasjonar.
Retningslinjene er retta mot rapporteringspliktige føretak som nemnt i kvitvaskingslov § a-c og l-n», skriver Finanstilsynet i en melding.

Begge de nye retningslinjene trer i kraft 3. november i år og Finanstilsynet gjør oppmerksom på at de vil legge de nye retningslinjene til grunn for eget tilsynsarbeid etter denne datoen. 

Detaljene i de nye retningslinjene kan leses her

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også