ESMA: Oppdaterer egnethetskravene i MiFID II med bærekraftspreferanser

ESMA har publisert retningslinjer som gjelder kravene som stilles til verdipapirforetakenes egnethetsvurdering av kunden.
ESMA, Den europeiske verdipapir- og markedstilsynsmyndigheten. | Foto: ESMA/PR
ESMA, Den europeiske verdipapir- og markedstilsynsmyndigheten. | Foto: ESMA/PR

Samme krav gjelder for forvaltningsselskaper for verdipapirfond og AIF-forvaltere som har tillatelse til å yte investeringstjenestene porteføljeforvaltning eller investeringsrådgivning.

MiFID II, som er gjennomført i verdipapirhandelloven, stiller blant annet krav til at foretak som yter investeringstjenestene porteføljeforvaltning og/eller investeringsrådgivning, skal innhente nærmere opplysninger fra kunden for å kunne vurdere hvilken investeringstjeneste eller finansielt instrument som egner seg for kunden.

«Retningslinjene skal bidra til å sikre lik gjennomføring og tolkning av egnethetskravene i MiFID II. Retningslinjene er basert på tidligere retningslinjer fra 2018, men er oppdatert for å ta hensyn til nye erfaringer fra tilsyn og nye regulatoriske krav, særlig knyttet til integreringen av kunders bærekraftspreferanser i egnethetsvurderingen,» skriver Finanstilsynet i en pressemelding. 

Finanstilsynet vil legge de nye retningslinjene, som trer i kraft 3. oktober 2023, til grunn i sin tilsynspraksis. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også