Fsys saksøker Finanstilsynet

Finanstilsynet la ned umiddelbart forbud mot at Tide Forsikring, nå Fsys, kunne selge nye forsikringer i 2020 – nå saksøker selskapet tilsynet. 
Foto: Sebastian Holsen
Foto: Sebastian Holsen

Sommeren 2020 la Finanstilsynet ned umiddelbart forbud mot at Tide Forsikring, nå Fsys, kunne selge nye forsikringer. Bakgrunnen var at selskapet aldri hadde klart å fortelle kundene godt nok at de var en agent, og ikke et forsikringsselskap. Høsten 2020 gikk dermed Fsys fra å selge forsikringer til å skulle drive tjenestesalg av forsikringssystemer i form av programvare og konsulentvirksomhet. 

Ved inngangen til fjoråret sto Fsys med en gjeld på 104,6 millioner kroner. Nå er planen å gjenreise positiv egenkapital. Det har Fsys tenkt å gjøre ved å gå til erstatningssøksmål mot Finanstilsynet, det skriver Finansavisen.

Fsys mener de har lidd stort økonomisk tap som følge av tilsynets håndtering. I sin årsberetning skriver styret at «Dersom man vinner gjennom med et erstatningskrav mot Finanstilsynet… vil dette alene føre til at egenkapitalen er gjenvunnet».

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også