Finanstilsynet legger ut veiledning for egenrapportering

Etter å ha fått inn mye feil på rapportering via regnskapskontroll KRT-1003 tidligere, legger nå tilsynet ut veilederen for egenrapporteringen tidlig.
Finanstilsynet legger ut veileder for egenrapportering på KRT-1003 tidlig. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Finanstilsynet legger ut veileder for egenrapportering på KRT-1003 tidlig. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Egenrapportering på KRT-1003 er obligatorisk for alle selskap ved Oslo Børs som utsteder omsettelige verdipapirer (aksjer, egenkapitalbevis eller obligasjoner) og som har Norge som hjemstat.

Finanstilsynet minner nå på, samtidig som det blir lagt ut en veileder på rapporteringen, om at selskapene må holde fristen på egenrapporteringen, som er 10. mai 2023. Tilsynet skriver at antatt offentliggjøring av KRT-1003 via Altinn er 10. mars.

I gjennomgangen av rapporteringen for 2021 oppdaget Finanstilsynet mange feil, derfor har tilsynet i år valgt å publisere veilederen tidlig, slik at selskapene skal rapportere på korrekt informasjon.

«Egenrapporteringen danner utgangspunkt for Finanstilsynets risikobaserte utvelgelse av foretak og regnskap som skal kontrolleres, og det er av stor betydning at utstederne overholder rapporteringsfristen 10. mai 2023», skriver Finanstilsynet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også