FinansWatch

Handelsbanken mener Norges Bank blir først ut med renteheving

I en rapport fra Handelsbanken spår bankens økonomer at norsk økonomi raskt vil hente seg inn i andre kvartal i 2021 og at Norges Bank derfor vil være den første sentralbanken som hever renten. Men ikke før i 2022.

Foto: Jörgen Skjelsbæk

Økonomene forventer rentehevinger ettersom pandemien forventes å være på hell med løpende vaksinedistribusjon. Handelsbanken mener Norges Bank blir første sentralbank til å heve styringsrenten, skriver E24.

I en rapport fra Handelsbanken spår bankens makroøkonomer at norsk økonomi raskt vil hente seg inn i andre kvartal, og at Norges Bank derfor vil være den første sentralbanken som hever renten.

– Vi har hatt en nullrente på grunn av pandemien som et svar på at norsk økonomi ble truffet, men nå som vi etter hvert kan gå tilbake til mer normale tilstander i økonomien mener jeg at det er riktig av sentralbanken å sette opp renten igjen, sier sjeføkonom i Handelsbanken, Kari Due-Andresen, til E24.

Due-Andresen tror derimot ikke rentehevingen kommer i løpet av 2021.

– Derfor tror vi ikke det er realistisk at rentehevingen kommer i år, ikke før innhentingen er selvgående og vil fortsette, sier hun.

En rapport fra Norges Bank i desember skrev sentralbanken at renten vil fra første halvår i 2022 gradvis øke etter hvert som aktiviteten nærmer seg et mer normalt nivå.

Norges Bank varsler nullrente i ett år fremover 

Norges Bank: Ny fleksibilitetskvote har påvirket bankenes utlån lite 

Mer fra FinansWatch

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch