– Det beste kvartalsresultatet noensinne for Avanza

Den svenske nettmegleren Avanzas resultat nyter godt av folks interesse for aksjer. Med nesten 80.000 nye kunder i tredje kvartal endte resultat etter skatt på 331 millioner svenske kroner.
Foto: Thomas Blomquist/Avanza
Foto: Thomas Blomquist/Avanza

– Vi kan igjen se tilbake på et kvartal med høy aktivitet. Kundeveksten var sterk og vi passerte 500 milliarder kroner i sparekapital, sier administrende direktør Rikard Josefsson i en kommentar til rapporten.

Samtlige inntektsposter viste vekst. Driftsinntektene økte med 84 prosent sammenlignet med tredje kvartal i 2010. Courtagenetto økte med 125 prosent og vanlutainntekter med 167 prosent. Også rentenettoen var positiv, først og fremst som et resultat av et høyere utlånsvolum og bedre avkastning på overskuddslikviditeten.

Driftskostnadene økte med 19 prosent først og fremst på grunn av nyansettelser, men også it og lokalkostnader økte. Selskapet mener imidlertid at det skal klare å holde kostnadøkningen for hele 2020 på 12 prosent, noe som er innenfor det langsiktige guidingen på 9–12 prosent.

Samlet førte dette til et rekordresultat på 331 millioner svenske kroner 140 prosent bedre enn tredje kvartal i 2019.

– Den høye aktiviteten og den sterke veksten resulterte i det beste kvartalsresultatet noensinne for Avanza, sier Josefsson, som ser lyst på utsiktene også fremover.

– 170.000 flere kunder handlet aksjer i kvartalet sammenlignet med for et år siden. Selv om aktiviteten skulle gå ned noe fremover, er det ikke tvil om at vi hevet vårt laveste nivå, sier han.

Finanstilsynet sverger til mer sikker kommunikasjon

Handelsbanken tror fleksibilitetskvoter på opprinnelig nivå kun vil dempe utlånsveksten

Barne- og familiedepartementet: – Det foreligger i dag ingen planer om å utvide gjeldsinformasjonsordningen 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også