FinansWatch

Norges Bank varsler nullrente i ett år fremover

Norges Bank varsler at styringsrenten holdes uendret på 0 prosent. Prognosen for styringsrenten innebærer en rente på dagens nivå i over ett år fremover.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Slik Norges Banks komité for pengepolitikk nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenten mest sannsynlig bli liggende på dagens nivå en god stund fremover.

– Det kraftige økonomiske tilbakeslaget og stor usikkerhet om den videre utviklingen tilsier at renten holdes i ro til vi ser klare tegn til at forholdene i økonomien normaliseres, sier sentralbanksjef Øystein Olsen i en pressemelding.

Sentralbanken skriver at renten fra første halvår i 2022 gradvis øker etter hvert som aktiviteten nærmer seg et mer normalt nivå. Prognosen innebærer en noe raskere renteoppgang enn anslått i forrige pengepolitiske rapport, heter det.

Koronapandemien har brakt styringsrenten ned til et historisk bunnivå gjennom store deler av 2020. Rentekuttene har bidratt til å holde aktiviteten i økonomien oppe under krisen.

Vaksinenyheter har den siste tiden skapt forventninger om en raskere økonomisk opphenting neste år og dermed forventninger om renteoppgang tidligere enn Norges Bank hittil har varslet.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch