FinansWatch

EU-kommisjonen sender lovforslag om bærekraft i investeringer til høring

Europeiske kapitalforvaltere får i fremtiden nye informasjonskrav om bærekraft i sine investeringer. Reglene ventes å tas inn i EØS-avtalen.

Foto: Thomas Borberg

EU vedtok i 2019 et rammeverk for en lov som gir finansforetak en informasjonsplikt om sosiale- og bærekraftsrelaterte konsekvenser knyttet til sine investeringer, skriver Finanstilsynet.

EU-kommisjonen har nå sendt seks konkrete forslag til høring. Høringsfristen er 6. juli 2020.

Hensikten med de nye reglene er at investorer og kunder av kapitalforvaltere skal få tydelige råd og informasjon om bærekraftskonsekvenser og muligheter i forvalternes investeringer. Det samme gjelder sosiale konsekvenser og muligheter.

Finanstilsynet ber nå norske instanser om å bli informert dersom det er særlige forhold for Norge de må være oppmerksomme på, ettersom reglene ventes å bli inkludert i EØS-avtalen. Hvordan reglene vil påvirke Norge konkret er ikke avklart.

Det vil i utgangspunktet ikke bli en ny høringsrunde før en eventuell innlemmelse i EØS-avtalen, derfor ber Finanstilsynet om tilbakemeldinger nå, slik at de kan bli vurdert og hensyntatt i forbindelse med den europeiske høringsrunden.

 Finansdepartementet foreslår tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering

Finans Norge venter konflikt om overvann 

Mer fra FinansWatch

Gjensidige med eierskifteforsikring på bil

Forsikringsselskapet følger etter eierskifteforsikring på bolig, og tilbyr nå en pilot til utvalgte bilforhandlere som skal sikre handelen fra forhandler til privatpersoner.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch