FinansWatch

NHH og NCE Finance Innovation etablerer felles innovasjonssenter

Senteret er en videre satsing for Senteret for forskningsbasert innovasjon som fikk  tildelt 80 millioner kroner fra Forskningsrådet i 2011. – Dette er like viktig for startups som for de etablerte, sier Atle Sivertsen i Finance Innovation.

Norsk Handelshøyskole (NHH) etablerer et nytt innovasjon- og forskningssenter i samarbeid med NCE Finance Innovation. Målet med satsingen er å bli Norges ledende forskningsmiljø for innovasjon.

– Fintech er et tyngdepunkt i innovasjon og disrupsjon. For våre medlemmer i bank, finans og forsikring vil denne satsingen være en måte å øke deres muligheter til å skape verdi for sine kunder og redusere kostandene ved samarbeid og åpen innovasjon med et helt økosystem, sier Atle Sivertsen, administrerende direktør i klynge Finance Innovation til FinansWatch.

Hva betyr det for klyngen du leder i Bergen?

– NHH bringer til bordet at innovasjon handler om å skape nye forretningsmodeller, ikke bare teknologisk nyvinning. Dette samarbeidet vil bringe innovasjon opp på et forretningsmessig nivå, sier Sivertsen.

– Ofte tenker man på innovasjon som ny teknologi, men NHH er flinke til å drive innovasjon på selve forretningsmodellen. Dette gir oss en balanse fordi vi jobber med forretningsmodell-rettet innovasjon ikke bare teknologisk innovasjon, fortsetter han.

Sivertsen underdriver ikke betydningen av hva et samarbeid med NHH vil bety for fintech i Norge.

– Det NTNU bringer til teknologisk innovasjon, bringer NHH til forretningsrettet innovasjon. Naturlig at den ledende økonomiskolene i Norge kan bidra med innovasjon på forretningsfronten.

– Det er like viktig for de etablerte som for startupene, presiserer han.

Senteret er en videre satsing for Senteret for forskningsbasert innovasjon som fikk  tildelt 80 millioner kroner fra Forskningsrådet i 2011. Senteret åpnes i september 2020, skal huses ved NHH og samarbeide med 15 ledende virksomheter som Telenor, Skatteetaten og VIRKE.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch