NHH og NCE Finance Innovation etablerer felles innovasjonssenter

Senteret er en videre satsing for Senteret for forskningsbasert innovasjon som fikk  tildelt 80 millioner kroner fra Forskningsrådet i 2011. – Dette er like viktig for startups som for de etablerte, sier Atle Sivertsen i Finance Innovation.

Norsk Handelshøyskole (NHH) etablerer et nytt innovasjon- og forskningssenter i samarbeid med NCE Finance Innovation. Målet med satsingen er å bli Norges ledende forskningsmiljø for innovasjon.

– Fintech er et tyngdepunkt i innovasjon og disrupsjon. For våre medlemmer i bank, finans og forsikring vil denne satsingen være en måte å øke deres muligheter til å skape verdi for sine kunder og redusere kostandene ved samarbeid og åpen innovasjon med et helt økosystem, sier Atle Sivertsen, administrerende direktør i klynge Finance Innovation til FinansWatch.

Hva betyr det for klyngen du leder i Bergen?

– NHH bringer til bordet at innovasjon handler om å skape nye forretningsmodeller, ikke bare teknologisk nyvinning. Dette samarbeidet vil bringe innovasjon opp på et forretningsmessig nivå, sier Sivertsen.

– Ofte tenker man på innovasjon som ny teknologi, men NHH er flinke til å drive innovasjon på selve forretningsmodellen. Dette gir oss en balanse fordi vi jobber med forretningsmodell-rettet innovasjon ikke bare teknologisk innovasjon, fortsetter han.

Sivertsen underdriver ikke betydningen av hva et samarbeid med NHH vil bety for fintech i Norge.

– Det NTNU bringer til teknologisk innovasjon, bringer NHH til forretningsrettet innovasjon. Naturlig at den ledende økonomiskolene i Norge kan bidra med innovasjon på forretningsfronten.

– Det er like viktig for de etablerte som for startupene, presiserer han.

Senteret er en videre satsing for Senteret for forskningsbasert innovasjon som fikk  tildelt 80 millioner kroner fra Forskningsrådet i 2011. Senteret åpnes i september 2020, skal huses ved NHH og samarbeide med 15 ledende virksomheter som Telenor, Skatteetaten og VIRKE.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også