Investeringsselskap kobler likestilling til rentevilkår

Det svenske investeringsselskapet EQT jobber med å hente penger til sitt hittil største fond. I det kobles bærekraftsmål og likestilling før første gang til fondets kredittvilkår.
Foto: EQT
Foto: EQT

EQT IX er navnet på selskapets niende fond, som ble presentert i januar. Målet er at fondet skal hente inn 14,75 milliarder euro, cirka 158 milliarder kroner.

Torsdag meldte EQT at det inngått en avtale med blant annet SEB og BNP om en brofinansiering på maksimalt fem milliarder euro, som kan brukes ved oppkjøp.

Avtalen innebærer også at kredittfasilitetens rentevilkår kobles til tre indikatorer: likestilling i porteføljeselskapenes styrer, omstilling til fornybar energi og at bærekraftsarbeidet er integrert i selskapsstyringen.

– Hvis selskapene kan levere på disse målene er bankene villige til å redusere renten, sier Therése Lennehag, bærekraftssjef i EQT til Dagens Industri.

– Vi trenger å få inn minst 25 prosent kvinner i styrene til EQTs porteføljeselskaper og om ikke alt for lang tid må styrene bli helt likestilt, sier Lennehag.

Inntill denne uken var EQT ikke nær å leve opp til sine mål. Bare en av seks styremedlemmer var kvinner. Men på generalforsamlingen mandag ble styret utvidet med to nye navn, Diony lebot, vise konsernsjef i Société Générale og Nicola Kimm, bærekraftssjef i Signify. Dermed spratt kvinneandelen opp til tre av åtte. 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også