FinansWatch

Investeringsselskap kobler likestilling til rentevilkår

Det svenske investeringsselskapet EQT jobber med å hente penger til sitt hittil største fond. I det kobles bærekraftsmål og likestilling før første gang til fondets kredittvilkår.

Foto: EQT

EQT IX er navnet på selskapets niende fond, som ble presentert i januar. Målet er at fondet skal hente inn 14,75 milliarder euro, cirka 158 milliarder kroner.

Torsdag meldte EQT at det inngått en avtale med blant annet SEB og BNP om en brofinansiering på maksimalt fem milliarder euro, som kan brukes ved oppkjøp.

Avtalen innebærer også at kredittfasilitetens rentevilkår kobles til tre indikatorer: likestilling i porteføljeselskapenes styrer, omstilling til fornybar energi og at bærekraftsarbeidet er integrert i selskapsstyringen.

– Hvis selskapene kan levere på disse målene er bankene villige til å redusere renten, sier Therése Lennehag, bærekraftssjef i EQT til Dagens Industri.

– Vi trenger å få inn minst 25 prosent kvinner i styrene til EQTs porteføljeselskaper og om ikke alt for lang tid må styrene bli helt likestilt, sier Lennehag.

Inntill denne uken var EQT ikke nær å leve opp til sine mål. Bare en av seks styremedlemmer var kvinner. Men på generalforsamlingen mandag ble styret utvidet med to nye navn, Diony lebot, vise konsernsjef i Société Générale og Nicola Kimm, bærekraftssjef i Signify. Dermed spratt kvinneandelen opp til tre av åtte. 

 

Mer fra FinansWatch

Kraftig økning i kortbruk

Ikke engang i den travleste sommerperioden i 2019 har DNB sett tilsvarende kortbruk som de ser nå, melder banken.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch