Regelendring gir rom for økt risiko i pensjonsforvaltning

Fra årsskiftet innføres nye regler for private garanterte pensjonsprodukter. 
ØKT RISIKO: En ny regelendring gir rom for å ta økt risiko i pensjonsforvaltning fra nyttår. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
ØKT RISIKO: En ny regelendring gir rom for å ta økt risiko i pensjonsforvaltning fra nyttår. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Finanstilsynet opplyser i en pressmelding om at det fra nyttår innføres en endring i reglemtentet for private pensjonsprodukter. Endringen gjør, ifølge tilsynet, at leverandørene kan ta mer risiko i pensjonsforvaltningen.

– Finanstilsynet stiller spørsmål ved om den høye andelen av kundemidler allokert til rentebærende papirer ført til amortisert kost kan være i kundenes interesse.

Finanstilsynet har sendt ut et brev til alle livsforsikringsforetak i forbindelse med regelendringen. 

– Regler om et sammenslått og kundefordelt bufferfond innføres for private garanterte pensjonsprodukter med virkning fra 1. januar 2024. Bufferfondet vil erstatte dagens tilleggsavsetninger og kursreguleringsfond, og vil kunne dekke negativ avkastning. Endringen skal legge til rette for bedre konkurranse i markedet for slike pensjonsprodukter og bidra til høyere forventet avkastning ved at det gir leverandørene større rom for risikotaking i forvaltningen, samtidig som kundene beholder tryggheten for sin garanterte avkastning, heter det i brevet fra Finanstilsynet. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også