KLP hentet inn avkastningstapet fra ifjor

Avkastningen til pensjonsselskapet kryper igjen oppover og KLP nærmer seg nå en forvaltningskapital på 1000 milliarder. 
Konsernsjef Sverre Thornes i KLP. | Foto: KLP
Konsernsjef Sverre Thornes i KLP. | Foto: KLP

KLPs konsernresultat for første kvartal viser en avkastning på 2,5 prosent. Det er en forbedring fra -0,8 prosent på samme tid i fjor. Oppsvingen i aksjemarkedene påvirket resultatet mest.

Avkastningsresultatet utover det KLP har garantert kundene er på 13,2 milliarder, opp fra -7,8 milliarder i fjor. Forvaltningskapitalen var ved utgangen av kvartalet 948,1 milliarder kroner, en økning på 5,3 prosent fra året før. 

Konsernets bunnlinje etter skatt viser et driftsunderskudd på -2379 millioner kroner i første kvartal. På samme tid i fjor var resultatet 11.035 millioner kroner. 

Endringen skyldes i stor grad overgangen til regnskapsstandardene IFRS 17 og IFRS 9 og er ikke i praksis sammenlignbare med tidligere år. 

Solvenskapitaldekningen ved utgangen av første kvartal var på 316 prosent. 

Nytt system

I februar innførte KLP et nytt system for pensjonssøknader og overførte 180.000 saker til det nye systemet. Oppgraderingen tar blant annet ned saksbehandlingstiden på pensjonssøknader ned fra dager til sekunder. 

– Vi har nå en automatiseringsgrad på 65 prosent ved nye alderspensjonssøknader. Systemet gir også god veiledning for de som vurderer å pensjonere seg. Tilbakemeldingen vi får fra både enkeltpersoner og arbeidsgivere viser at dette verdsettes, sier konsernsjef Sverre Thornes i KLP i en pressemelding.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også