Nordea Liv: Tror på et litt mer normalt 2023

Hans-Erik Lind i Nordea Liv tror selvvalgt Egen Pensjonskonto (EPK) vil få mer fart i året som kommer. 
HELSEFOKUS: – Vi tror trenden med økt fokus på helse og trygghet fortsetter og veksten her vil være god også i 2023, sier administrerende direktør Hans-Erik Lind i Nordea Liv. | Foto: Nordea
HELSEFOKUS: – Vi tror trenden med økt fokus på helse og trygghet fortsetter og veksten her vil være god også i 2023, sier administrerende direktør Hans-Erik Lind i Nordea Liv. | Foto: Nordea

I Nordea Liv har de i løpet av året snakket mye med kundene omkring den turbulensen som har vært i markedene gjennom 2022. 

– Da er det viktig at kundene opplever at vi er tett på og at vi gir råd som står seg godt over tid. Dette gjelder både innen sparing og pensjon så vel som innen livsforsikring. Kundene opplever en strammere hverdag, men det er nok ikke på pensjon eller forsikringene du skal kutte først da det kan bli en dyrekjøpt erfaring. Vi oppfordrer også kundene til å holde fast på sine spareplaner når det blåser i markedene, dette har vist seg som den beste strategien for de fleste av oss, sier administrerende direktør i Nordea Liv, Hans-Erik Lind. 

Samtidig som privatmarkedet har vært preget av markedsturbulens og en tilstrammet privatøkonomi, ser de at også bedriftene er preget av året vi legger bak oss. 

– Her er nok feltet litt mer delt, hvor vi ser et lite antall bedrifter som velger å redusere pensjonssparingen som følge av den økonomiske situasjonen de er i, samtidig som andre øker den da de opplever økt konkurranse om de flinkeste folkene. De ønsker å bruke pensjonen som et virkemiddel for å både tiltrekke seg nye og beholde eksisterende medarbeidere, sier han. 

Selvvalgt EPK

I Nordea Liv tror de på et litt mer normalt 2023, selv om det også kommer til å bli preget av høyere rente, høy inflasjon og en tilstrammet privatøkonomi. 

– Vi tror trenden med økt fokus på helse og trygghet fortsetter og veksten her vil være god også i 2023, sier Lind. 

På pensjonssiden tror de selvvalgt Egen Pensjonskonto (EPK) vil få mer fart, da flere og flere banker får gode digitale løsninger og dette kommer inn i de fleste rådgivningssamtaler som bankene har med sine kunder hver dag. 

– For bedriftene så tror vi at flere bedrifter ser den strategiske verdien av å tilby gode pensjons- og forsikringsløsninger for sine ansatte, og at det i et stramt arbeidsmarked er viktig å fremstå som et attraktivt sted å jobbe med gode personalbetingelser for de ansatte, sier Lind, som tror utfordringene i 2023 helt klart kommer til å være rundt det faktum at mange får dårligere råd. 

– Og at vi må hjelpe med å rådgi kundene så de ikke gjør økonomiske valg som faller uheldig ut på lengre sikt.

Har hentet inn spesialkompetanse

Rekrutteringsmarkedet har kunnet sett utfordrende ut i 2022, med stor konkurranse om de flinkeste folkene, men ifølge Lind er Nordea Liv et attraktivt arbeidssted, med lav turnover og forholdsvis bra med søkere til ledige stillinger. 

– Vi har også et veldig velfungerende internt stillingsmarked som er viktig for oss for å skape intern utvikling og forståelse på tvers i konsernet. Vi har gjennom året fått på plass nye ledere i nøkkelposisjoner, samt hentet inn personer med spesialkompetanse innenfor områder som aktuar, arkitektur, og ulike andre teknologidisipliner. 

Bygger laget

– Har dere hatt noen julerelaterte aktiviteter på kontoret i førjulstida? 

– Ja, det er viktig å bruke adventstiden til å bygge laget med hyggelige juleaktiviteter. Denne gangen har vi hele adventstiden hatt små og store aktiviteter hver eneste dag, som pepperkakehus-konkurranse, julebrussmaking og gaveinnsamling for vanskeligstilte familier. Vi synes det er viktig at vi finner på ulike aktiviteter gjennom adventstiden, det er med på å skape den kulturen som gjør at man strekker seg litt lengre i hverdagen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også