FinansWatch

Nordea Liv overtar pensjonsporteføljen til If

Nordea Liv og If har signert innledende avtale om overføre pensjonsporteføljen fra Danica til Nordea Liv.

Nordea Liv tar over pensjonsporteføljen til If, med 4300 bedriftskunder. | Foto: PR/Nordea

Porteføljen består av 4.300 bedriftskunder med 21.000 ansatte som gir en samlet forvaltningskapital på rundt tre milliarder kroner.

– Vi har opparbeidet oss bred erfaring med denne typen overdragelser, og tar med oss en hel del kunnskap inn i prosessen. Vi skal ta oss god tid til å planlegge og gjennomføre dette på en måte som er til det beste for våre nye kunder, sier administrerende direktør i Nordea Liv, Hans-Erik Lind.

Sømløs overgang

Det har over tid blitt arbeidet med å klargjøre for distribusjon, og salget starter opp allerede 1. desember. Ifølge Nordea er kundene planlagt overført i andre kvartal 2023, slik at det blir tilstrekkelig med tid for å sikre en god kundeopplevelse i forbindelse med overdragelsen.

– For If Pensjon er dette et bra løft, der kundene vil få en ny pensjonsleverandør med enklere administrasjon og gode pensjonsprodukter. Det er svært viktig at kundene våre får en sømløs overgang til Nordea Liv og vi ser fram til et godt samarbeid med alle parter om dette, sier Stine Borgersen, leder i Bedrift Norge i If.

– Det er grundige vurderinger som ligger til grunn for valget om å samarbeide med Nordea. Dette gir oss nye muligheter til å øke salget av If Pensjon, slik at så mange som mulig av våre forsikringskunder får samlet alle sine forsikringsbehov hos oss, legger hun til.

Sterk vekst

Med denne overtakelsen har Nordea Liv økt antall enkeltkunder på innskudspensjon med 40 prosent siden 2020.

– Vi er veldig fornøyde med avtalen og dette er helt i tråd med våre ambisjoner om å vokse innenfor tjenestepensjon for små og mellomstore bedrifter avslutter Hans-Erik Lind.

Mer fra FinansWatch

Skal rekruttere unge talenter til finansbransjen

– Vi ønsker å være den naturlige samarbeidspartneren når selskaper i finanssektoren skal se etter sitt neste talent. Det er attraktivt med et selskap som spesialiserer seg på «talent search» innenfor finanssektoren, ikke bare «den eldre garde», sier fersk leder Fanny Harg i Finanstalenter AS.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch