Econa venter økt behov for karriererådgivning – etablerer egen portal

Econa merker økende behov for veiledning og ønsker et supplement til personlig rådgivning til medlemmene. 
KARRIEREPORTAL: Adm. direktør Nina Riibe i Econa (t.h.) og adm. direktør Einar Wergeland-Jenssen i AS3 tror langt flere økonomer vil få bruk for karriererådgivning i fremtiden. | Foto: Tor Stenersen
KARRIEREPORTAL: Adm. direktør Nina Riibe i Econa (t.h.) og adm. direktør Einar Wergeland-Jenssen i AS3 tror langt flere økonomer vil få bruk for karriererådgivning i fremtiden. | Foto: Tor Stenersen

Arbeidstakerorganisasjonen Econa har i samarbeid med rådgivningsselskapet AS3 opprettet en karriereportal for Econas medlemmer. 

– Vi har i lang tid opplevd stor pågang fra våre medlemmer for personlig karriererådgivning. Det er tidkrevende å gi en-til-en-rådgivning, og vi rekker ikke å hjelpe alle. Samtidig har vi tro på at karriereveiledning er et viktig tilbud som flere av våre medlemmer bør benytte seg av, sier adm. direktør Nina Riibe i Econa i en pressemelding.

Riibe tror de fleste økonomer i løpet av karrieren vil ha behov for slik veiledning, fordi de tvinges til å skifte retning.

– I dagens arbeidsliv skjer det store forandringer fort. Vi kommer oftere i situasjoner hvor vi må velge. Ønsker jeg å fortsette i denne jobben med den kompetansen jeg har, eller må jeg gjøre noe for å heve min kompetanse slik at jeg fortsetter å være relevant? Slike spørsmål vil dukke opp oftere, utdyper administrerende direktør Einar Wergeland-Jenssen i AS3.

Foreløpig er karriereportalen en pilot som skal gå i ett år og videreutvikles underveis. Deretter skal den evalueres for videre, fast satsning. 

– Dette er et pilotprosjekt. Det kommende året skal vi teste om dette tilbudet gir medlemmene våre nytte eller ikke. Gjør det ikke det, vil vi heller ikke gå videre med denne tjenesten. Som medlemsorganisasjon er det viktig for oss at alle tjenester vi tilbyr fyller et faktisk behov hos våre medlemmer, poengterer Riibe.

Portalen har to hoveddeler; jobbskifter og stressemestring og livsbalanse.

–Våre unge medlemmer kan ha vanskelig for å finne ut hva de selv vil fordi de er uerfarne og vant til å lytte til andres råd fremfor å lytte til seg selv. Samtidig ser vi at dette problemet gjerne kommer til uttrykk i senere livsfaser også, enten det skyldes tidsklemme med små barn, eller arbeidstakere som opplever at jobbmarkedet har endret seg for dem, eller at de er blitt sittende fast i et spor som de ikke trives i, sier karriereansvarlig Kristin Ølberg i Econa.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også