Hun er ny konsernsjef i Sparebank 1 Nord-Norge

Regionbanken for Nord-Norge henter ny sjef fra egne rekker. 
Hanne Karoline Kræmer er ny konsernsjef i Sparebank 1 Nord-Norge.
Hanne Karoline Kræmer er ny konsernsjef i Sparebank 1 Nord-Norge.

Hanne Karoline Kræmer (54) er ansatt som konsernsjef i Sparebank 1 Nord-Norge (SNN). Det skriver banken i en pressemelding. 

Kræmer overtar 1. januar når dagens konsernsjef, Liv Bortne Ulriksen, går av med pensjon. 

Kræmer har lang fartstid i SNN. Hun fikk sin første jobb i banken i 1995 og har siden 2000 sittet i ledende stillinger. Blant annet har hun vært direktør i SNN Finans, og kommer nå fra stillingen som administrerende direktør i SpareBank 1 Regnskapshuset Nord-Norge. 

– Vi hadde en rekke sterke kandidater å velge blant. Men et enstemmig styre stilte seg bak Kræmer, sier styreleder Eirik Frantzen i pressemeldingen.

– Kræmer har inngående kjennskap både til bankdrift og til konsernet. Hun er en utpreget sterk lagbygger som både ser og verdsetter menneskene rundt seg, men som samtidig er tydelig og stiller sterke krav til omgivelsene sine. Så er hun utviklingsorientert og evner å tolke endringene rundt oss og omgjøre det til nødvendige endringer internt. Denne egenskapen vil bli svært sentral fremover. 

Kræmer selv er klar for utfordringen.

– Jeg er utrolig stolt og glad over å ha blitt valgt. Jeg har lært av de beste over mange år, og jeg har et svært sterkt og komplementært lag med meg. Sammen har vi både kompetanse, kraft og ikke minst lyst, til å ta konsernet videre. Min ambisjon er at posisjonen vår i nord skal styrkes ytterligere. Det skal vi gjøre gjennom å være den aller mest relevante finanspartneren for folk og bedrifter i landsdelen. Da må vi hele tiden utvikle oss, og det skal jeg være en pådriver for.

Kræmer er utdannet siviløkonom fra universitetet i Växjö.

Trer av

Nåværende konsernsjef Liv B. Ulriksen har vært konsernsjef siden februar 2020, og går ved årsskiftet av med pensjon. Hun vil i tillegg være tilgjengelig for bankens ledelse i tre måneder etter fratreden. 

– Ulriksen har ledet konsernet med stødig hånd gjennom både koronapandemi og i en periode med raskt stigende rente og høy inflasjon. Det har hun gjort på en strålende måte, og det skal hun ha både stor takk og honnør for, sier styrelederen.

Ulriksen har jobbet i SNN siden sommeren 2008 og var konserndirektør før hun ble konsernsjef. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også