Nord24 spekulerer: disse kan overta toppjobben i SNN

Tolv kandidater gjenstår til å overta som konsernsjef.
Foto: Sebastian Holsen
Foto: Sebastian Holsen

Konsernet varslet allerede tilbake i april at Liv B. Ulriksen vil gå av med pensjon innen utgangen av 2024. Siden da har de jobbet med en liste over kandidater til jobben. 

– Det er en omfattende prosess å rekruttere ledere til stillinger som denne, så forutsigbarhet og åpenhet er viktig. Jeg har underrettet styret om at jeg etter hvert ønsker å gå av, men at jeg fortsetter til ny konsernsjef er på plass. Om det tar 9, 12 eller 18 måneder er mindre viktig, konsernet har min fulle oppmerksomhet og energi frem til det skjer, sa Ulriksen i børsmeldingen da.

Ulriksen har vært ansatt i konsernet siden 2008, men har vært konsernsjef siden 2020. 

Nå har Nord24 laget en liste over hvem de tror kan være i finalerunden. 

Styreleder i SNN, Eirik Frantzen, forteller at de ønsker en med regional kjennskap, men at det ikke er et krav for å fylle stillingen. 

– Vi har vært veldig tydelig på at vi ønsker en nordnorsk forankring og virke i landsdelen. Det betyr ikke at det er et absolutt krav hvor postkassen er så lenge det er i bankens nedslagsfelt, sier han. 

Her er kandidatene:

De interne er:

  • Bengt Olsen konserndirektør for økonomi og finans. Olsen er utdannet siviløkonom, med et års påbygging i internasjonal finans.
  • Marius Nilsen er utdannet siviløkonom med fordypning i finansregnskap, og jobber i dag som konserndirektør for kreditt og risikostyring.
  • Trude Glad. Den Bodø-baserte konserndirektøren for bedriftsmarked er utdannet siviløkonom og har en master of management fra BI i Oslo.
  • Ronni Møller Pettersen er i dag administrerende direktør i Sparebank1 Forvaltning. Han er siviløkonom og fiskeriøkonom fra Nord Universitet.
  • Bjørn Tore Markussen er konserndirektør for innovasjon og forretningsutvikling. Han er utdannet fra Hærens Krigsskole og sjefskurset fra Forsvarets høgskole.

Eksterne kandidater kan være disse – eller en helt annen joker:

  • Renate Larsen er styreleder i landsdelens desidert største virksomhet, Helse Nord HF. Hun er utdannet siviløkonom fra NHH og har tidligere vært administrerende direktør for Lerøy Aurora og Norges sjømatråd.
  • Semming Semmingsen er konsernsjef i Troms Kraft og har godt med erfaring, inkludert fra Fokus Bank. Han har utdannelse innen økonomi og ledelse fra Høyskolen i Bodø, BI og NHH.
  • Asta Lassesen ble administrerende direktør i Hurtigruten Expeditions i 2020, og er av lederne som har vært lengst i Hurtigruten. Han er en MA i regnskap og finans fra NHH.
  • Tommy Torvanger ok over sjefsstolen i Nergård AS i 2012. Han har utdannelse fra BI i Bergen og Høyskolen i Ålesund.
  • Yngve Haldorsen er administrerende direktør Coop Nord SA. Han er siviløkonom fra Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg.
  • Merete Kristiansen ble høsten 2018 utnevnt som administrerende direktør i Akvaplan-niva. Hun er siviløkonom fra Nord Universitet.
  • Kent-Helge Holst er i dag konsernsjef Consto Holding AS, som er morselskap for eiendomsutvikler Barlindhaug Eiendom AS og entreprenørkonsernet Consto som omsetter for over 10 milliarder kroner årlig. Han har utdannelse fra NHH.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også