Økonomiske fag har størst vekst - rekord høy poenggrense ved NHH

Ved samordna opptak var studietilbudet på økonomisk-administrative fag det med størst vekst på tilbudte plasser.
Direktør for Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse, Sveinung Skule. | Foto: Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse
Direktør for Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse, Sveinung Skule. | Foto: Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse

Mandag kom tallene fra samordna opptak ut. Studenter har nå fått vite hvor de kommer inn, og ikke inn, på studier til høsten.

Økonomisk-administrative fag er det utdanningsfeltet hvor flest studenter har fått tilbud om studieplass i år, og Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse skriver i en pressemelding at stadig flere får tilbud innenfor disse fagene.

I år er det nesten 15 prosent økning i antall tilbudte studieplasser, som da er den største økningen i år hos samordna opptak.

– Veksten i antallet som får tilbud om en studieplass innen økonomiske og administrative fag fortsetter også i år. Her utgjør nettbaserte studier nesten en firedel av alle tilbudene om studieplass. Det tyder på at mange tar slike fag for å utvide eller styrke kompetansen sin, gjerne ved siden av jobb, sier direktør Sveinung Skule i Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse.

På generelt studiegrunnlag har nesten 105.000 søkere fått tilbud om studieplass til høyere utdanning i år. Av disse har omtrent 63.000 fått tilbud på sitt førstevalg. Det var også en kvinneandel på 61,3 prosent ved årets opptak, høyeste tall siden 2008.

NHH

Ved NHH har det aldri vært høyere poenggrense, da søkere med vitnemål fra videregående skole måtte ha 55,6 i poengscore for å komme inn.

– Det har aldri vært tøffere konkurranse om studieplassene ved NHH, og søkerne våre vet at vi tilbyr en utdanning av svært høy kvalitet, sier rektor Øystein Thøgersen ved NHH i en pressemelding.

Poenggrensen er opp 0,2 poeng sammenlignet med i fjor. Søkere i ordinær kvote, som har ekstrapoeng, måtte i år ha 59,5 poeng. Det er opp fra 58,9 i fjor.

Også hos NHH er det høy kvinneandel, med 46 prosent av alle som har fått tilbud.

– På NHH verdsetter vi mangfold, og en god kjønnsbalanse er viktig for oss. Jeg er derfor meget godt fornøyd med årets kvinneandel, sier Thørgersen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også