Oljefondets advokat: – Saken skulle aldri vært for retten

Oljefondets advokat i saken mot Elisabeth Bull Daae er veldig klar på at arbeidsrettssaken er mer trist enn rettslig interessant. 
Advokat Jan Fougner bistod Oljefondet i saken mot Elisabeth Bull Daae. Han mener medholdet i saken ikke er noe å feire, ettersom saken aldri burde vært for retten. | Foto: Jon Olav Nesvold/NTB
Advokat Jan Fougner bistod Oljefondet i saken mot Elisabeth Bull Daae. Han mener medholdet i saken ikke er noe å feire, ettersom saken aldri burde vært for retten. | Foto: Jon Olav Nesvold/NTB

Torsdag ettermiddag ble det kjent at Elisabeth Bull Daae tapte på alle punkter i sin sak mot sin arbeidsgiver Oljefondet. Oljefondet fikk medhold på alle punkter og Bull Daae ble idømt saksomkostninger på 3,4 millioner kroner. 

Tidligere oljefond-leder tapte: Idømt millioner i saksomkostninger

Oljefondets advokat Jan Fougner mener saken er trist, og burde vært løst utenfor rettssystemet. 

– Denne saken skulle aldri vært for retten. De viktigste setningene i dommen er: «For det første mener retten at det ikke var god grunn til få saken prøvd eller at den først ble bevismessig avklart etter saksanlegget[…] Retten har ikke vært i tvil om resultatet», skriver Fougner i en melding til FinansWatch.

Han sier man sjelden opplever så tydelige rettsavgjørelser i arbeidsgivers favør. 

– Dommen er sjeldent klar i arbeidsgivers favør og underbygger det jeg har kommunisert om at dette er en trist sak, skriver Fougner. 

Videre forteller han at dette ikke er en rettstvist man gleder seg over å ha vunnet. 

– Det var viktig for banken å vinne, men seiere i slike saker er ikke noe man feirer, skriver Fougner.

Bull Daaes advokat Sigurd Knudtzon mener på sin side at saken er et eksempel på at ansattes demokratiske rettigheter ikke vinner frem i kamp med ressurssterke motparter. 

Dommen er ikke rettskraftig. Det er ikke kjent om saken vil bli anket.

Les Knudtzons reaksjon på dommen her: Bull Daaes advokat: – Vi er uenige i rettens vektlegging

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også