Han er Norges mektigste embedsmann

Jonas’ mann blir Trygves viktigste støttespiller.
NY JOBB: Lars-Henrik Myrmel-Johansen ble fredag utnevnt til finansråd i Finansdepartementet.
NY JOBB: Lars-Henrik Myrmel-Johansen ble fredag utnevnt til finansråd i Finansdepartementet.

Lars-Henrik Myrmel-Johansen ble fredag utnevnt til finansråd i Finansdepartementet.

Myrmel-Johansen kjem fra stillingen som ekspedisjonssjef ved Statsministerens kontor, der han har ledet innenriksavdelingen siden 2016. Han har bred erfaring fra statsforvaltingen, og har blant annet vært avdelingsdirektør i Finansdepartementet, ekspedisjonssjef i Fornyings- og administrasjonsdepartementet og interimsdirektør for Difi (Direktoratet for forvalting og IKT).

Han har en doktorgrad frå London School of Economics. Før han starta i forvaltinga var han forsker ved SNF ved Norges handelshøyskole og bedriftsrådgiver i McKinsey & Co.

– Myrmel-Johansen har bred bakgrunn og solid erfaring fra offentlig forvaltning. Denne bakgrunnen sammen med hans personlige egenskaper gjør ham godt egnet til stillingen, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum.

Flere kvalifiserte søkere

Nåværende finansråd Hans Henrik Scheel går av 1. august 2023. Myrmel-Johansen tiltrer stillinga på det tidspunktet departementet bestemmer.

– Jeg ser fram til å jobbe sammen med alle de særs dyktige og hyggelige ansatte i Finansdepartementet. Saman skal vi gi våre beste faglige råd til politisk ledelse i departementet, slik at de har et godt grunnlag for å utvikle den økonomiske politikken i Norge, sier Lars-Henrik Myrmel-Johansen.

Blant søkerne var også ekspedisjonssjef Amund Holmsen i Finansdepartementet. Også Sosialøkonom og førsteamanuensis ved NTNU, Ole Bjørn Røste, stod på søkerlista. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også