Folketrygfondet vurderer etablering i Tromsø – usikkert hvor de skal putte pengene

Finansdepartementet har bedt fondet utrede etablering av en ny kapitalforvaltningsenhet.
Adm. dir. Kjetil Houg i Folketrygdfondet. | Foto: Jarle Nyttingnes
Adm. dir. Kjetil Houg i Folketrygdfondet. | Foto: Jarle Nyttingnes

Finansdepartementet har bedt Folketrygdfondet utrede et mulig oppsett av en kapitalforvaltningsenhet i Tromsø hvor Folketrygdfondet skal være forvalter.

– Vi ser på dette som en tillitserklæring til Folketrygdfondet som forvalter og kompetansemiljø, og skal klare å levere et godt svar til Finansdepartementet innen fristen 15. september 2023, sier administrerende direktør i Folketrygdfondet, Kjetil Houg i en pressemelding.

En arbeidsgruppe fra 2022 anbefalte at man etablerte en ny enhet i Tromsø som skulle investere i unoterte aksjer og at enheten skulle legges inn under Næringsdepartementet. 

Å organisere enheten under Folketrygdfondet ble også diskutert, men da med noterte aksjer som nedsalgsfelt, ettersom det er der Folketrygfondet har sin kompetanse. 

Finansdepartementet ønsker altså at Folketrygdfondet skal være forvalter og i mandatet står det at fondet skal utrede hvilke deler av markedene for noterte og unoterte aksjer som kan være aktuelle. 

– Det blir spennende å se hva vi kan få til som kan skape verdier for fellesskapet. Det er en viktig føring at en slik virksomhet skal unngå overlapp med de statlige investeringsaktivitetene som allerede er etablert, sier Kjetil Houg.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også