Ledende ansatt saksøker Oljefondet for mobbing, trakassering, kjønns- og lønnsdiskriminering og ulovlig oppsigelse

Møter arbeidsgiver i Oslo tingrett rett over påske.
VITNE: Nicolai Tangen er blant navnene på vitnelista når en tidligere mellomleder saksøker Oljefondet. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
VITNE: Nicolai Tangen er blant navnene på vitnelista når en tidligere mellomleder saksøker Oljefondet. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Tidligere leder for Trading Analytics i oljefondet, Elisabeth Bull Daae, har gått til sak mot sin egen arbeidsgiver for å få tilbake sin tidligere jobb. Samtidig krever Bull Daae oppreisning og erstatning på 16 millioner kroner.

Bull Daae, som har en doktorgrad i matematikk, opplever å ha blitt omplassert mot sin vilje. Oljefondet mener at endringene i Bull Daaes arbeidsoppgaver er innenfor styringsretten, og at det ikke har forekommet trakassering og kjønnsdiskriminering, skriver Dagens næringsliv.

Bull Daae mener også at hun har fått lavere lønn for arbeid av lik verdi som det hennes mannlige kolleger utførte. Deler av kravet på 16 millioner dreier seg om kompensasjon for manglende likelønn ti år tilbake i tid. 

Partene møtes i Oslo tingrett 12. april. Blant navnene på vitnelista er sentralbanksjef Ida Wolden Bache og Oljefondets nåværende sjef Nicolai Tangen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også