Ny leder ved Sparebank 1 SR-Banks oslokontor

Bedriftsmarked storkunde i Oslo for Sparebank 1 SR-Bank får ny leder når Lars Vikjord går av med pensjon i 2023.
Per Magnus Egeberg Pedersen blir ny leder for bedriftsmarked storkunde Oslo/Viken i Sparebank 1 SR-Bank. | Foto: Sparebank 1 SR-Bank
Per Magnus Egeberg Pedersen blir ny leder for bedriftsmarked storkunde Oslo/Viken i Sparebank 1 SR-Bank. | Foto: Sparebank 1 SR-Bank

Per Magnus Egeberg Pedersen blir ny leder for bedriftsmarked storkunde Oslo/Viken i Sparebank 1 SR-Bank. Han overtar etter Lars Vikjord som etter planen går av med pensjon i 2023. Egeberg Pedersen starter hos SR-Bank etter påske.

– Dette er den første norskeide banken jeg jobber i. Arbeidsmetodikken og beslutningslinjene blir litt annerledes enn det jeg er vant med, spesielt for større kunder. I SR-Bank jobber man tettere med de som tar beslutningene enn i de store, nordiske bankene, sier Egeberg Pedersen i en epost til FinansWatch.

Han kommer fra Handelsbanken der han har vært leder for selskapskunder Majorstuen, og han har erfaring fra ulike roller i Handelsbanken, Danske Bank og Nordea. 

Egeberg Pedersen er utdannet med en bachelor i internasjonal business fra London, og holder nå på å sluttføre en Executive MBA ved BI.

– Jeg vil at vi skal komme i posisjon til å konkurrere om de største bedriftskundene i regionen, som i dag kanskje først og fremst tenker på de tre-fire største bankene som sine naturlige samarbeidspartnere, sier han.

– Det skal vi gjøre ved å utnytte smidigheten vår og de korte, effektive beslutningsveiene. Vi skal både følge våre eksisterende kunder videre, og samtidig finne nye kunder som verdsetter god rådgivning og en stabil finansiell partner, legger han til.

«Viktig region»

Konserndirektør for bedriftsmarked Tore Medhus i Sparebank 1 SR-Bank er glad for å ha fått Pedersen med på laget i Oslo.

– Jeg ville ha en leder som er flink med folk, har solid ledererfaring og et godt nettverk i regionen. Pedersen passer svært godt til denne profilen. I tillegg er det en styrke at han kan bank og behersker kredittfaget, sier Medhus.

Han mener Oslo og Viken er viktig for SR-Bank.

– Oslo/Viken er en viktig region for konsernet. Suksessen her gir oss flere ben å stå på og er helt sentral for et finanskonsern for hele Sør-Norge. Til våren har vi femårsjubileum i Oslo, og vi passerer den milepælen med en solid portefølje og god inntjening, sier Medhus.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også