Kryptogründer til DNB

Nikolai Nyrud Gobel blir DNBs nye ekspert på digitale aktiva. 
KRYPTOEKSPERT: Nikolai Nyrud Gobel kommer fra Kaupang Krypto, en meglertjeneste for kryptovaluta som Gobel selv startet opp for fem år siden. | Foto: DNB/Stig B. Fiksdal
KRYPTOEKSPERT: Nikolai Nyrud Gobel kommer fra Kaupang Krypto, en meglertjeneste for kryptovaluta som Gobel selv startet opp for fem år siden. | Foto: DNB/Stig B. Fiksdal

Gobel kommer fra stillingen som daglig leder i Kaupang Krypto, som han var med å starte for fem år siden. 

Til tross for stor turbulens i markedet er det fremdeles stor interesse for krypto og digitale aktiva. I Norge eier omkring 10 prosent av befolkningen krypto. 

– Som med alle nye teknologier som er relevante for vår virksomhet utforsker vi hvilke posisjoner vi kan ta i fremtiden, og hvordan det kan gjøres på en ansvarlig måte i tråd med regelverksutviklingen på området, sier Ole Morten Sunde, Innovation Manager i Products & Innovation i DNB, i en pressemelding. 

Krypto med bankbrillene på

Ansettelsen av Gobel er et ledd i denne utforskningen 

– Etter flere år i samme selskap var jeg moden for nye utfordringer. Jeg var i dialog med flere, men det var DNBs nysgjerrighet på å utforske et landskap jeg kjenner veldig godt til og brenner for, som ble avgjørende. Også er det jo spennende å se på dette med bankbrillene på, forteller han. 

Det handler blant annet om hvordan teknologien kan komme til å påvirke finansnæringen i fremtiden, og næringen kan utforske bruk av teknologien for å forbedre prosesser og møte kundebehov. 

Økonomisk kriminalitet

DNB opplever økende regulatorisk modenhet rundt digitale aktiva hvor nasjonale myndigheter som Norges Bank, Finanstilsynet, Økokrim og Skatteetaten, bygger opp kompetansemiljø innen krypto.

– Dette er viktig fordi det er et stort behov for regulering, avklaringer og veiledning. På sikt kan dette gjøre området tryggere for kunder og bidra til at regulerte finansinstitusjoner kan utforske mulighetsrommet og utvikle relevante tjenester med god risikostyring. Etter hvert som bruk og håndtering av digitale eiendeler innarbeides mer hos regulerte finansielle aktører, kan det blant annet bidra til å forenkle kampen mot økonomisk kriminalitet og styrke skatterapporteringer, avslutter Sunde.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også