Mener kryptobransjen kan ta over banktjenester

Daglig leder i Kaupang Krypto tror kryptobransjen etter hvert kan ta over for banktjenester.
Illustrasjonsfoto. | Foto: OZAN KOSE/AFP / AFP
Illustrasjonsfoto. | Foto: OZAN KOSE/AFP / AFP

I et intervju hos Finansfokus forteller daglig leder Nikolai Gobel i Kaupang Krypto at han ser flere kryptobørser som har fått, eller jobber med å få banklisens.

Det Kaupang Krypto gjør er at de tilbyr sine kunder en profesjonell plassering av kryptovaluta i separate, digitale hvelv til bedrifter og store privatkunder. Dette mener Gobal gir økt trygghet mot tap, og enklere oversikt mot antihvitvaskingsarbeidet.

Finansfokus spør Gobal om han er overrasket over at flere banker ikke i større grad tilbyr tjenester mot lagring og forvaltning av kryptovaluta, men Gobal tror heller det går i motsatt vei, hvor kryptobørsene tar over banktjenestene.

Han sier til Finansfokus at dette er et åpenbart marked der banker burde gå inn.

– Det er enorm vekst og verdiskapning, og kryptovaluta og blokkjedeteknologi kan fundamentalt utfordre tjenester og produkter bankene leverer. Det er også mye overlapping i selve tjenestene. Utfordringen til bankene ligger nok primært i to områder: Teknologisk er dette helt annerledes enn det de leverer i dag, og på grunn av den iboende hvitvaskingsrisikoen er bankene svært negative til å ta del i teknologiutviklingen, sier Gobal.

Løsningen til Kaupang Krypto tilsier at kunden må ha innestående verdier til mer enn 250.000 kroner. Da får kunden tjenester for kontakt og løsningen inkluderer forsikring, mulighet for skreddersøm av sikkerhet tilknyttet handel og uttak, og sikring av at kryptoverdier kan gå i arv.

Gobel mener at firmaets konkurrenter ikke vil være bankene fremover, men heller andre norske aktører som tilbyr tilsvarende tjenester, eller utenlandske aktører som opererer i det norske markedet.

Kaupang Krypto AS ble etablert i 2017. I 2020 ble Kaupang en del av Arcane Crypto AS som er Norges største kryptoselskap og en del av Arcane Crypto AB, som ble notert på børsen Nasdaq First North i Stockholm i januar i år.

Britisk sentralbansjef frykter kryptovaluta kan skape ny finanskrise

Finans Norge om budsjettforliket: – Uhyre trist

Ansattrepresentant i ASbank: – En tøff tid for banken 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også