Britisk sentralbansjef frykter kryptovaluta kan skape ny finanskrise

Det haster med å få regulert kryptovaluta om man skal unngå en krise på nivå med forrige finanskrise, mener sir Jon Cunliffe i Bank of England.
Bank of England. | Foto: NTB
Bank of England. | Foto: NTB

Den britiske sentralbanksjefen sir John Cunliffe holdt onsdag en tale som blant annet tok for seg kryptovaluta og regulering av feltet. Han sammenligner utviklingen, og den enorme veksten, innen kryptovaluta med markedet for misligholdte lån som ledet opp til finanskrisen i 2008.

– Når noe i det finansielle systemet vokser veldig raskt, i uregulert territorium må tilsynsmyndigheter kjenne sin besøkselsestid og ta grep, sa Cunliffe, ifølge Finansavisen

Kryptovaluta er i ferd med å koble seg til og sammenføyes med tradisjonelle finansmarkeder og finansselskaper. Men det er stadig stor volatilitet i kryptovaluta og Cunliffe frykter at et massivt fall på et tidspunkt vil få store konsekvenser også for tradisjonelle finansselskaper.

– Alle disse faktorene var tilstede under subprimekrisen i 2008 som til syvende og sist sendte oss inn i en global finanskrise, og de blir mer og mer tilstedeværende i krypto, sier Cunliffe. 

Å sørge for at dette ikke skjer er et internasjonalt myndighetsansvar undertreker han.

Det amerikanske finanstilsynet motsetter seg ikke børsnotert bitcoin-fond

Frykter fintech-bransjen blir ekskludert fra ansatteopsjoner

Crowdlender passerer milliarden – mesteparten går til eiendom 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også