Lokalavtale på plass for Finansforbundets medlemmer i Kommunalbanken

Etter en tids forhandlinger og uenighet har den første lokalavtalen for Finansforbundets medlemmer kommet på plass med Spekter-medlemmet Kommunalbanken.
Foto: Pressebilde
Foto: Pressebilde

Finansforbundets medlemmer i Kommunalbanken har fått på plass både en tariffavtale og en avtale om lokale lønnstillegg.

– Vi landet på et lokalt tillegg på 1,7 prosent. Det er jeg fornøyd med, sier hovedtillitsvalgt Anna Aanstad i Kommunalbanken til Finansfokus.

Men prosessen frem til en avtale har ikke vært likefrem.

I januar i år startet arbeidet med å få på plass en tariffavtale mellom Finansforbundet og Kommunalbanken. Kommunalbanken er medlem i Spekter og har et litt annen forhandlingsprosess enn den som er vanlig for medlemmer i Finans Norge.

For Spekters medlemsbedrifter deles forhandlingene inn i tre nivåer. Man starter med lokale forhandlinger og løfter dem opp til sentralt nivå om ikke enighet oppnås, først med Finansforbundet og Spekter sentralt og deretter YS på arbeidstakersiden om nødvendig.

Utgangspunktet for tariffavtalen var å få på plass AFP, men at tariffavtalen også skulle inneholde andre elementer, som lokal lønnspott var ikke Kommunalbanken forberedt på, eller åpen for, ifølge Finansfokus.

Forhandlingene gikk oppover i systemet og endte på øverste nivå med YS og Spekter som parter. Lenge så det ut til å gå mot streik.

– Det har vært en lærerik reise, både for meg som tillitsvalgt og for ledelsen. Det var ingen av oss som helt visste hvordan disse prosessene skulle være, sier Aanstad.

Se Spekters tilsvar her: Innlegg: Feilaktige påstander fra Finansforbundet

Nordea ble hengende etter konkurrentene og måtte satse på ny arbeidsmetodikk

ABN Amro kutter staben med 2500 årsverk 

Ny bank på Sør-Østlandet: – Fordeling av roller er alltid en diskusjon i fusjonsprosesser 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også