Formue har fått inn 200 kandidater til ny styreportal på Sørlandet

Formue har hatt suksess med sin andre styreportal, nå ser de etter muligheter for å opprette portaler andre steder i Norge.
Norman Oftedal, leder for Formue region Rogaland på lanseringen av Styreportalen i Stavanger. Portalen har i dag over 400 registrerte kandidater og daglig aktivitet. | Foto: Formue / PR
Norman Oftedal, leder for Formue region Rogaland på lanseringen av Styreportalen i Stavanger. Portalen har i dag over 400 registrerte kandidater og daglig aktivitet. | Foto: Formue / PR

I fjor bidro Formue med økonomisk støtte til en styreportal i samarbeid med Næringsforeningen i Stavanger. Portalen har i dag over 400 registrerte kandidater. Basert på erfaringene fra Stavanger tok Formues kontor i Kristiansand kontakt med Næringsforeningen for Sørlandet og sammen åpnet de styreportalen på Sørlandet 1. september i år. Etter bare ti dager hadde over 200 kandidater registrert seg, det skriver Formue på sine hjemmesider.

ASA-selskaper har hatt krav om 40 prosent kjønnsbalanse i styret siden 2003. I sommer kom regjeringen med forslag om å utvide kravet til å omfatte store og mellomstore selskaper. I første omgang skal det gjelde selskaper med mer enn 100 millioner kroner i samlede drifts- og finansinntekter.

̶ 53 prosent av bedriftene i vår region har ikke eksterne styremedlemmer, og kun 20 prosent av styremedlemmene er kvinner. I tillegg er svært få under 40 år og med multikulturell bakgrunn, forklarer daglig leder for region Rogaland i Formue, Normann Oftedal, i innlegget.

Kvinneandelen i styreportalen i Stavanger er nå på 65 prosent. I den nyopprettede portalen på Sørlandet er det 50 prosent.

̶ Basert på de erfaringene vi har gjort så langt, har vi tatt initiativ overfor flere lokale næringslivsforeninger landet rundt for å høre om det er interesse for løsningen. Vi har kunder over hele landet og et stort flertall av disse eier virksomheter. Mange av disse blir berørt av regjeringens nye krav til kjønnsbalanse i styrerommet. Portalene vil gjøre det enklere for alle andre som driver virksomheter å finne nye, gode kandidater, uttaler administrerende direktør i Formue, Øystein Bø, i innlegget.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også