FinansWatch

Stor forskjell på andelen kvinnelige ledere i store og små banker

FinansWatch har kartlagt hvor mange kvinnelige banksjefer og styreledere det er i norske banker. Det er stor forskjell mellom store, mellomstore og små banker.

Alle disse kvinnene leder banker som hadde driftsinntekt på over 500 millioner kroner i 2020. Rad en fra høyre; administrerende direktør i Pareto Bank, Tiril Haug Villum, administrerende direktør og finansdirektør i Bank Norwegian, Klara-Lise Aasen og administrerende direktør i Kommunalbanken, Jannicke Trumpy Granquist. Rad to fra høyre; Konserndirektør i Sparebank 1 SR-Bank, Benedicte Schilbred Fasmer, administrerende direktør i Storebrand Bank, Camilla Leikvoll og administrerende direktør i Sparebank 1 Helgeland, Hanne Nordgaard.

De siste ukene har flere kvinner byttet navn til Arne på Linkedin, inkludert tidligere statsminister Erna Solberg. Det har de gjort for å sette fokus på at det er få kvinner i toppledelsen av store norske bedrifter.

Tall som FinansWatch har hentet fra Proff Forvalt viser at det er 26 kvinnelige banksjefer i 117 norske banker, det er 22,2 prosent av banksjefene.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch