Storebrand får oppgradert rating

Ratingbyrået Moody’s har økt tro på Storebrands fremtid etter halvårsresultatene. 
Storebrands hovedkontor på Lysaker. | Foto: Pr/storebrand
Storebrands hovedkontor på Lysaker. | Foto: Pr/storebrand

Ratingbyrået Moody’s har oppgradert Storebrand-konsernets rating som obligasjonsutsteder til Baa1 fra Baa2 med stabile utsikter. Det skriver Storebrand i en børsmelding. 

Samtidig blir IFSR-ratingen til Storebrand Livsforsikring oppgradert til A2 fra A3. Storebrand Livs underordnede gjeldsrating oppgraderes til Baa1 fra Baa2. 

«Oppgraderingen reflekterer Gruppens forbedrede forretningsdiversifisering og redusert risiko fra den garanterte porteføljen. Den stabile utsikten reflekterer Moodys syn på at gruppen vil fortsette å vokse sine ikke-garanterte forretningslinjer som diversifiserer inntektskildene og reduserer virksomhetens eksponering mot renter og finansmarkeder, samtidig som den opprettholder sterk kapitaltilstrekkelighet og god lønnsomhet», heter det i begrunnelsen til Moody’s.

Storebrand-sjef Odd Aril Grefstad sa til FinansWatch ved fremleggingen av kvartalsrapporten for andre kvartal at selskapet kom til å ha en «fantastisk kapitalsituasjon fremover». 

Storebrand har blant annet startet et tilbakekjøpsprogram på 10 milliarder kroner for å styrke sin egen kapitalsituasjon. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også