Nordnet-kundene gikk til rentefond i juli

Aldri før har Nordnets norske kunder kjøpt mer rentefond enn i sommer. 
Spareøkonom Bjørn Erik Sættem i Nordnet. | Foto: PR/Nordnet
Spareøkonom Bjørn Erik Sættem i Nordnet. | Foto: PR/Nordnet

Nordnets norske kunder kjøpte rentefond for netto 572 millioner kroner i juli måned, det er det høyeste nettokjøpet av rentefond i Nordnets historie. 

Til sammenligning ble det kjøpt aksjefond for netto 10 millioner kroner og kombinasjonsfond ble solgt for netto 22 millioner kroner. Normalt er aksjefond den fondsklassen med mest nettokjøp. 

Totalt endte juli måned opp med netto kjøp for 560 millioner kroner.

Mest rentefond

På listen over de ti mest kjøpte fondene på Nordnets plattform i juli var syv av fondene rentefond. Spesielt høyrentefond, med dertil høy risiko, har vært populære. Heimdal Høyrente og Alfred Berg Nordic High Yield har gitt mellom 11 og 12 prosent avkastning hittil i år.

– Med dagens rentenivå og kredittspreader er dette om lag forventet avkastning det neste året også. Mange kunder synes high yield rentefond er attraktive investeringer på disse nivåer, særlig med tanke på at avkastningen i alle rentefond kun beskattes med 22 prosent for privatpersoner. Det er imidlertid viktig å være klar over at high yield fondene kan falle både 10 og 20 prosent i verdi hvis det skulle blåse opp til storm, sier spareøkonom Bjørn Sættem i Nordnet i en pressemelding. 

De andre tre fondene på topplisten i juli er aksjefond. Det har også vært god aktivitet i fornybar-fond og bærekraftfond.

Sterkere krone, lavere verdi

Det har vært mye snakk om den svake kronen i sommer. Selv om norske turister i utlandet er glade for at kronen har styrket seg, har det en mindre positiv effekt på fond og aksjer.

– Norske kroner fikk en etterlengtet styrking i juli. Kronen styrket seg med 4 til 6 prosent mot euro og dollar i løpet av måneden. Men, kronestyrking har en negativ effekt på verdien av internasjonale aksjer og fond for norske kunder, forklarer Bjørn Erik Sættem, spareøkonom i Nordnet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også